UKJENT IDENTITET: Politiet ander ikke hvem denne mannen er, og håper nå publikum kan bidra med tips. Mannen har skjegg på dette bildet - det hadde han ikke da politiet fant ham. Foto: POLITIET
UKJENT IDENTITET: Politiet ander ikke hvem denne mannen er, og håper nå publikum kan bidra med tips. Mannen har skjegg på dette bildet - det hadde han ikke da politiet fant ham. Foto: POLITIETVis mer

Denne mannen er en gåte for politiet

Håper noen kjenner ham igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Denne mannen har blitt et mysterium for Oslo-politiet.

Natt til onsdag 31. mars - klokka 02.52 - ringte han politiets nødnummer fra en telefonkiosk ved Ullevaal Stadion. Han snakket gebrokkent engelsk og sa han hadde våknet på gata med en hodeskade.

Nå ønsker politiet tips som kan bidra til oppklaring i saken.

Uten ID-papirer Da politiet kom til stedet fant de mannen, som ikke hadde ID-papirer. Mannen som trolig er mellom 30 og 40 år hadde heller ikke penger, klokke, mobiltelefon eller jakke.

Han klarte ikke gjøre rede for hvem han er, hvor han kommer fra eller hvorfor han er i Norge.

Politiet har heller ikke siden klart å få klarhet i dette.

Den ukjente mannen ble sendt til Ullevål universitetssykehus hvor han ble innlagt og undersøkt. Han hadde en stor kul i panna da politiet fant ham, men han var ikke alvorlig skadd. Undersøkelser viste også at hans angivelige hukommelsestap ikke er sykdomsmessig nevrologisk forankret.

Selv om mannen hevder han ikke kan gjøre rede for hvor han kommer fra, tror politiet han kommer fra et østeuropeisk land.

Samarbeider ikke Vedkommende er ikke registrert med fingeravtrykk i internasjonale databaser som norsk politi har adgang til. Interpol-søk har heller ikke gitt konkrete resultater så langt. Politiet har også kontaktet østeuropeiske ambassader i Norge og Sverige, men ingen har hittil kunnet bidra med informasjon som kan avdekke mannens identitet.

Slik beskriver politiet mannen:

• Ca. 30-40 år gammel.
• 175 centimeter høy.
• Skallet.
• Snakker flytende engelsk med amerikansk aksent.
• Har «Che Guevara» tatovert på høyre overarm/skulder med inskripsjonen «Hasta la victoria siempre».
• Framstår som intelligent og velutdannet.
• Var iført blå strikkejakke av merket Timberland og blå Calvin Klein-jeans da han ble tatt hånd om av politiet.

Nå ønsker han ikke lenger forklare seg for politiet. For tida er han i varetekt på Trandum Internat, på bakgrunn av hans manglende identitet.

Politiet understreker at mannen ikke er mistenkt for noen straffbar handling.

Oslo-politiet ber om tips i saken. Publikum kan ringe Kriminalvakta på 22 66 99 66.