GJERNINGSMANNEN: Vitners beskrivelser har ført til at politiet har gått ut med disse tegningene av det som antas å være gjerningsmannen i overfallsvoldtekten av en kvinne i 20-åra ved Blindern studenthjem natt til 1. februar: Tegninger: Politiet
GJERNINGSMANNEN: Vitners beskrivelser har ført til at politiet har gått ut med disse tegningene av det som antas å være gjerningsmannen i overfallsvoldtekten av en kvinne i 20-åra ved Blindern studenthjem natt til 1. februar: Tegninger: PolitietVis mer

- Denne mannen er farlig

Voldtektsofferet i Blindern-saken ber de som kjenner igjen denne mannen ta kontakt med politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har de siste to ukene brukt store ressurser på etterforskningen av en overfallsvoldtekt ved Blindern studenthjem natt til 1. februar.

Voldtekten skjedde trolig i 04.45-tida like ved Blindern studenthjem, der det var et arrangement i forbindelse med studentuka. Offeret, en kvinne i 20-åra, var på vei hjem da hun ble overfalt av den ukjente mannen.

Kvinnen ble utsatt for vold i tillegg til selve overgrepet, som betegnes som svært grovt.

- Hun har blitt overfalt og voldtatt. Voldtekten har pågått over noe tid, og vi ser veldig alvorlig på saken. Utover det kan vi av hensyn til etterforskningen ikke gå inn på detaljer rundt hendelsen, sier politiadvokat Tina Bjarkø Helleland til Dagbladet.

To tegninger I dag gikk etterforskningsledelsen ut med to fantomtegninger av gjerningsmannen. Voldtektsofferet ber publikum om å ta kontakt med politiet dersom de vet noe.

- Fornærmedes budskap er at hvis det er noen som gjenkjenner denne mannen eller vet noe, så må de ta kontakt med politiet, sier kvinnens bistandsadvokat Trine Rjukan til Dagbladet.

Politiet jobber ut fra at gjerningsmannen er 180-190 centimeter høy, har litt mørk hudfarge men snakker norsk uten aksent. Da voldtekten skjedde hadde han på seg mørke klær og ei mørk lue med små lyse stjerner.

- Vitner har uavhengig av hverandre gitt så gode beskrivelser som er såpass like at vi velger å gå ut med begge disse tegningene. Vi håper noen kjenner igjen mannen og ber om at alle som kan ha opplysninger kontakter politiet, sier Helleland.

- Fare for andre Først en time etter den brutale voldtekten fikk kvinnen slått alarm. Etter anmeldelsen har politiet gått bredt ut for å prøve å kartlegge gjerningsmannens flukt.

- Det har pågått full etterforskning siden da. Det er gjort mange tekniske undersøkelser, og vi jobber med konkrete spor, sier politiadvokaten.

Advokat Trine Rjukan sier hennes klient håper fantomtegningene kan bidra til at gjerningsmannen blir tatt.

- Hun mener denne mannen er svært farlig og en fare for andre kvinner så lenge han går løs, sier Rjukan.

STOR ETTERFORSKNING: Politiet sperret av et stort område etter den antatte overfallsvoldtekten natt til 1. februar.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
STOR ETTERFORSKNING: Politiet sperret av et stort område etter den antatte overfallsvoldtekten natt til 1. februar. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer