HOLDT OFFENTLIG TALE: MI6-sjef Sir John Sawers holdt i dag en offentlig tale. Det har aldri en sjef for de hemmelige tjenestene i Storbritannia gjort før. Foto: REUTERS/Toby Melville/Scanpix
HOLDT OFFENTLIG TALE: MI6-sjef Sir John Sawers holdt i dag en offentlig tale. Det har aldri en sjef for de hemmelige tjenestene i Storbritannia gjort før. Foto: REUTERS/Toby Melville/ScanpixVis mer

Denne mannen er tidligere bare kjent som «C»

Sjefen for den britiske etterretningstjenesten MI6 avslørte sin egen identitet på 100-årsjubileum for hysjtjenesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): MI6-sjef Sir John Sawers holdt i dag en offentlig tale i forbindelse 100-årsjubileumet for hysj-tjenesten. I talen nektet han for påstander om at hans agenter har brukt tortur, ifølge Sky News.

Han insisterte på at tjenesten reflekterer arbeidemetoder man bruker i Storbritannia og at integritet er en av de viktigste verdiene til tjenesten.

- Jeg er trygg på at våre ansatte handler med integritet og med et øye for grunnleggende anstendighet og moralske prinsipper, sa han.

Sawers er tidligere bare kjent som «C», og ifølge The Guardian er han tjenestens første MI6-sjef som holder en offentlig tale. Men til tross for åpenhet og offentlig tale, ble  den holdt på ukjent sted og tidspunkt fordi han sees på som et potensielt mål for terrorister.

MI6 ble opprettet i 1909 og byttet navn til SIS rundt 1920. På 1930-tallet ble tittelen MI6 brukt som et dekknavn, noe som igjen ble popularisert av James Bond-filmene. Det var først på 1990-tallet tjenestens eksistens ble offentlig bekreftet.