Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne mannen jages etter drap

Adnan Osman Sahardin (25), også kalt Zaki, etterlyses etter Grünerløkka-drapet. Politiet tror han kan ha rømt utenlands.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet går nå ut med en etterlysning av drapssiktede Adnan Osman Sahardin som de mener står bak drapet på Grünerløkka natt til mandag 24. mars og som har vært på frifot siden skuddene falt.

I en pressemelding fra politiet heter det: I forbindelse med drapet etterlyser politiet 25-år gamle Adnan Osman Sahardin. Han er av somalisk opprinnelse og har kallenavnet Zaki.

Politiet har fra dag én visst hvem personen er, men har ikke klart å finne ham.

- Akkurat nå vet vi ikke hvor han befinner seg. Vi ser på muligheten for at han kan ha rømt utenlands og har varslet Interpol. Vi holder alle muligheter åpne, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i oslopolitiet til Dagbladet.no.

Involvert i volds- og trusselsaker

Mannen er kjent for politiet fra tidligere saker.

- Han er opplagt kjent for oss ser jeg her. Han har vært involvert i blant annet volds- og trusselsaker, sier hun.

En mann av somalisk opprinnelse ble skutt og døde senere på sykehus etter skyteepisoden på Grünerløkka. En annen person ble truffet av et streifeskudd.

Én 23 år gammel mann meldte seg til politiet som vitne dagen etter, men ble etter kort tid siktet for drap eller drapsforsøk. Han sitter for tiden varetektsfengslet i saken.

Les også: Drapssiktet (23) tidligere dømt for vold mot gravid kjæreste

- Ikke pågrip ham selv

Politiet karakteriserer ikke Adnan Osman Sahardin som farlig, men oppfordrer ikke publikum til å ta saken i egne hender.

- Ring politiet dersom du mener du ser riktig mann, ikke forsøk å ta ham på egenhånd, anmoder Rohde.

Politiet har lenge vurdert å etterlyse mannen med navn og bilde, men har avventet for å få ro rundt etterforskningen. I dag valgte de likevel å etterlyse ham.

- Vi etterforsker saken intenst og prioriterer selvsagt å få tak i mannen vi mener står bak, sier Rohde til Dagbladet.no.

ETTERLYST: Adnan Osman Sahardin (25).
ÅSTEDET: Her i Holsts gate på Grünerløkka ble en mann skutt og døde senere av skadene. En mann er pågrepet og siktet, mens annen person fremdeles er på frifot.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media