Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne mannen jakter minibankkoden din

Bankalarm over hele landet etter svindelforsøk i Elverum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Denne mannen og kameraten hans greide å lure til seg numrene på 400 bankkort i Nordeas minibank i Storgata i Elverum i helgen. Bankenes

Standardiseringskontor har nå sendt advarsel og bilde til banker over hele landet.


-Vi blir ikke overrasket om disse karene dukker opp andre steder i landet. Svindelforsøket på Elverum er imidlertid den første saken vi har hørt om siden tre mann ble tatt på fersken i Kristiansand før jul 2004, sier rådgiver Leif Sundby i Bankenes Standariseringskontor til Dagbladet.no.

Østeuropeere

Det var tre rumenere som ble tatt i Kristiansand for over et år siden. Da var det flere tilfeller av «skimming» av minibanker også andre steder i landet for de tre ble tatt. De rakk på heve penger fra flere konti før bankene og kundene ble klar over svindelen og fikk sperret.

Det rakk ikke de to mennenene som forduftet fra Elverum søndag ettermiddag da de så politi ved minibanken. De er  trolig også  østeuropeere. De oppga at de var fra Bulgaria da de tok inn på Hotell Central sist torsdag.

- De aller fleste kontoene som er knyttet til kort som har vært brukt i minibanken på Elverum lørdag og søndag, er sperret. Pr. i ettermiddag har vi heller ikke registrert at noen har forsøkt seg med falske kort i etterkant, sier assisterende informasjonssjef Rune Sjøhelle i Nordea til Dagbladet.no.

Testet med falsk kort

Nordeas gjennomgang av loggen for minibanken på Elverum før skimmer-utstyret ble montert ved 07.45-tiden lørdag, viser at noen har brukt et falskt kort - eller et testkort - i minibanken. Det tyder på at svindlerne hadde med seg komplett utstyr til Elverum og ville tappe kontoene så snart magnetstripene var kopiert.

Kopiering av magnetstripen er ikke nok - svindlere må fange opp korteiernes pin-kode også. Ifølge Østlendingen var de to mennene, angivelig fra Bulgaria, svært oppsatt på å bytte til rom på Hotell Central som vendte ut mot Storgata og Nordeas minibank.

Uansett om svindlerne har planer andre steder i landet, er de en skimmer i manko. En minibankkunde oppdaget «avlyttingsutstyret» ved 16-tiden søndag. Politiet vet ikke om svindlerne hadde sendeutstyr som tappet informasjonen direkte på Elverum i helgen, eller om alt ligger på den beslaglagte skimmeren - til ingen nytte.

DENNE MANNEN kan finne på å jakte på magnetstripen og pin-koden på minibankkortet også andre steder enn Elverum. Her viser Nordeas overvåkningskamera mannen på vei bort fra minibanken etter at han har montert skimmer-utstyret ved 07.45-tiden sist lørdag. På det andre bildet monterer han svindlerutstyret.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling