KAN VÆRE OBAMAS REDNINGSMANN: Dennis Kucinich var tidligere kritisk motstander av Obamas helsereform. Nå har han ombestemt seg. FOTO: Scanpix
KAN VÆRE OBAMAS REDNINGSMANN: Dennis Kucinich var tidligere kritisk motstander av Obamas helsereform. Nå har han ombestemt seg. FOTO: ScanpixVis mer

Denne mannen kan redde Obamas helsereform

Kucinich tror han sitter på den utslagsgivende stemmen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||President Barack Obama avlyser en utenlandsreise til Indonesia og Australia neste uke for å kjempe helsereformen gjennom Kongressen.

Presidenten har god fått hjelp på veien mot et vedtak av at en tidligere høylytt kritiker av reformen har ombestemt seg og nå vil stemme for forslaget.

Symbolsk
Demokraten Dennis Kucinichs helomvending er symbolsk viktig for Det hvite hus, som nå håper å få vedtatt forslaget i Kongressen.

— Jeg kan bli den utslagsgivende stemmen, sa Kucinich onsdag etter å ha blitt oppvartet av Obama i en sjarmoffensiv som blant annet inkluderte en tur i presidentflyet Air Force One.

— Til tross for at jeg er uenig med ham i mange spørsmål, er det noe mye større som står på spill for USA nå, sa kongressrepresentanten.

Han har tidligere stemt mot andre store forslag fra Obama, blant annet presidentens plan for å bekjempe klimatrusselen.

LønnsomtDemokratene la i dag fram et siste sett med endringer til helsereformen. Representantenes hus vil trolig ta saken opp til avstemning søndag.

VIL HA REFORM: President Barack Obama. FOTO: Scanpix
VIL HA REFORM: President Barack Obama. FOTO: Scanpix Vis mer

Det hvite hus og presidenten i Representantenes hus, Nancy Pelosi, sa torsdag at det nå ser ut til å være flertall for reformen. Dermed kan et endelig vedtak bli gjort i Representantenes hus søndag.

I den siste finpussen har Demokratene blant annet økt subsidieringen av helseforsikring for fattige amerikanere og utsatt en upopulær avgift.

Ifølge Kongressens budsjettkontoret kommer helsereformen til å gi 30 millioner flere amerikanere helseforsikring.

Samtidig skal landets gigantiske budsjettunderskudd kuttes med 130 milliarder kroner fram til 2020, og mer enn 1.000 milliarder dollar det påfølgende tiåret.

(NTB)