Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne mannen kan redde Obamas politiske liv

Abortmotstanderen Bart Stupak lover å stemme for helsereformen.

STEMMER FOR: Demokraten Bart Stupak sa søndag at han ville stemme for den omstridte helsereformen i Representantenes hus etter å ha fått forsikringer fra Det hvite hus om at reformen ikke ville åpne for offentlig finansiering av selvbestemt abort. Foto: REUTERS / Kevin Lamarque / SCANPIX
STEMMER FOR: Demokraten Bart Stupak sa søndag at han ville stemme for den omstridte helsereformen i Representantenes hus etter å ha fått forsikringer fra Det hvite hus om at reformen ikke ville åpne for offentlig finansiering av selvbestemt abort. Foto: REUTERS / Kevin Lamarque / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Abortmotstanderen Bart Stupak fra Demokratene sa søndag at han ville stemme for den omstridte helsereformen i Representantenes hus.

- Det er med glede jeg kan kunngjøre at vi har en avtale. Jeg har alltid støttet helsereformen, sa Stupak søndag ettermiddag lokal tid.

Stupak har ledet en gruppe demokrater som har truet med å si nei til reformen av frykt for at den vil bidra til offentlig finansiering av selvbestemt abort. Nå sier Stupak at han er overbevist om at dette ikke vil skje.

Like før Stupak kom med sin uttalelse, sa kommunikasjonsdirektør Dan Pfeiffer i Det hvite hus at president Barack Obama etter avstemningen i Representantenes hus ville utstede et dekret om finansiering av abort.

- Dekretet vil innføre ytterligere garantier for å sikre at gjeldende regler opprettholdes og håndheves, og at den nye helselovens regler mot offentlig finansiering av abort ikke kan omgås, sa Pfeiffer.

Stupaks støtte til helsereformen økte sannsynligheten for at Demokratene ville lykkes i å få flertall i avstemningen som var planlagt søndag kveld.(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!