- Denne mannen må bort!

Frp-tillitsvalgte i Oppegård ønsker sin lokale partiformann Oddbjørn Jonstad dit pepper'n gror. De er først og fremst oppskaket over at Jonstad vil avsette selveste Carl I. Hagen. I tillegg frykter de et elendig valgresultat. Lokalpartiet har fått nok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Du skjønner den mannen må bort, sier listekandidat Alf Vold til Dagbladet. Sammen med flere styremedlemmer i Oppegård Frp står han fram og ber lokallagslederen pakke sakene og forlate partiet. Etter store oppslag i Dagbladet og VG i går, der Jonstad ber Carl I. Hagen gå av som partiformann, har Oppegård Frp fått nok.

Oddbjørn Jonstad sjøl ser fortsatt lyst på livet, selv om han ikke trives med å ha så sterk intern motstand.

- Jeg er selvsagt sårbar for lumske bakholdsangrep. Jeg synes det er dårlig gjort å gå ut slik og kreve min avgang. Men det er vel bare et utslag av janteloven. De liker ikke at jeg stikker meg fram, sier Jonstad.

- Men du sjøl sto jo fram i Dagbladet og VG og krevde Hagens avgang. Gjelder det én regel for Jonstad og en annen regel for tillitsvalgte i Oppegård Frp?

- Nei, nei. De kunne imidlertid ha sagt til meg først at de står fram med sin kritikk.

- Fortalte du Carl I. Hagen at du ville kreve hans avgang?

- Det er noe helt annet, fastslår Jonstad, som imidlertid lover at han skal kjempe med nebb og klør for å få fortsette som lokallagsformann i Fremskrittspartiet.

Det er nettopp dette Frp's tropper i Oppegård frykter. De vil ha mannen fjernet før han forsurer klimaet totalt.

- Det har ulmet lenge, men nå slår det ut i full blomst. Vi må ha et oppgjør her nå, fastslår nestleder Tore Strand.

Frp-representantene Vidar Kleppe og Øystein Hedstrøm tar ikke avstand fra den bråberømte Oddbjørn Jonstad fra Oppegård Frp som mener Carl I. Hagen bør gå av som partiformann.

- Vi kjenner ikke saken der godt nok, sier de to.

- Er Hagen blitt soft i innvandringspolitikken?

- Hagen gjør en fantastisk jobb som partiformann. Alle misunner oss Hagen. På det punktet kan jeg uttale meg. Hagen bør ikke gå av, svarer Kleppe.

- Tror du denne striden som har kommet opp, skader partiet i valgkampen?

- Jeg kan ikke se at det er noen strid. Nå skal jo sentralstyret behandle saken, så får vi se resultatet, sier Kleppe.