Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne mannen må ha hjelp

Statsministeren og regjeringen har store problemer med å selge sin fanesak - modernisering av velferdsstaten. Nå skal nye folk ansettes, og ny strategi legges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Reklameguru: - Ap rammes av frykt

Arbeids- og administrasjonsminister Jørgen Kosmo (Ap) bekrefter overfor Dagbladet at regjeringen har problemer med markedsføringen av sin viktigste sak.

Samtidig er dette en innrømmelse av at Jens Stoltenbergs karisma og talegaver ikke har klart å skape begeistring utad og ro innad.

Usynlige

- Vi er kanskje ikke de beste mediestrategene, og absolutt ikke de beste til å lage korte setninger som slår. Vi greier ikke å synliggjøre oss, sier Kosmo.

Han mener at regjeringen trenger nye informasjonsrådgivere.

- Jeg opplever det som et problem at vi ennå ikke har klart å få på plass en infostrategi. Jeg ser et voldsomt behov for å ta tak i dette når ferien er over, sier Jørgen Kosmo.

- Er ikke problemet at regjeringen ikke har oppslutning om moderniseringen i eget parti og fagbevegelse?

- Nei. Thorbjørn Berntsens følelser og engasjement løper litt av med ham, men jeg oppfatter ikke det som en kritikk av vår politikk. Moderniseringen av offentlig sektor dreier seg ikke om privatisering, men om moderne teknologi og saksbehandling. Vi må overføre ressurser til tjenesteproduksjon. Det bør folk kjenne igjen Ap på.

Forstår ikke LO

- I går krevde LO at Arbeiderpartiet klargjør hva partiet mener om privatisering av offentlige tjenester?

- Jeg skjønner ikke LOs krav. De som føler seg usikre på hva vi mener, kan bare slå opp i Kosmo-utvalgets rapport, som også LO står bak. Der står det klart og tydelig at privatisering ikke er et virkemiddel for Arbeiderpartiet. Men samtidig kan vi ikke nekte kommuner å åpne for konkurranse på tjenester, sier Kosmo.

- Kan fornyelse av offentlig sektor noensinne bli en vinnersak for Ap når dere strides innad, og andre partier var langt tidligere ute med dette?

- Det blir en vinnersak hvis vi greier å få det til og folk merker forskjellen, sier Kosmo.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media