Denne mannen må velge side

Thailands hærsjef sitter på løsningen. Statsministeren nekter å bøye av.

GLISTE GODT: Statsminister Somchai Wongsawat (høyre) og hærsjefen, general Anupong Paochinda, var i tilsynelatende godt humør etter denne pressekonferansen på hovedkvarteret til Thailands luftforsvar tidligere i høst. Foto: REUTERS/Chaiwat Subprasom/SCANPIX
GLISTE GODT: Statsminister Somchai Wongsawat (høyre) og hærsjefen, general Anupong Paochinda, var i tilsynelatende godt humør etter denne pressekonferansen på hovedkvarteret til Thailands luftforsvar tidligere i høst. Foto: REUTERS/Chaiwat Subprasom/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For noen timer siden kom Thailands statsminister Somchai Wongsawat hjem fra Peru til et land i kaos.

Ute av stand til å lande på Bangkoks internasjonale flyplass, der tusenvis av demonstranter har holdt stand siden i går, dro statsministeren rett i møte med Thailands mektige hærsjef, general Anupong Paochinda. Der ble han møtt med kravet om å gå av.

Men Somchai avviste kravet om å oppløse nasjonalforsamlingen og utlyse nyvalg.

- De ødelegger demokratietEtterpå henvendte statsministeren seg til det thailandske folk via en fjernsynssendt tale. Der forsikret Somchai at han ikke har tenkt å bøye av for opposisjonens krav. Og statsministeren gikk langt i å fordømme demonstrantene, som han mener setter hele demokratiet i fare.

- Demonstrantene har våpen og de vil bryte lover ved å okkupere Don Muang-flyplassen og  Suvarnabhumi-flyplassen. Jeg anser dem som ødeleggere av det demokratiske systemet i landet.

- Jeg kan garantere at denne regjeringen, som er legitim og valgt, vil fortsette å fungere til siste slutt. Min posisjon er ikke viktig. Men demokratiske verdier er, sa Somchai, fra den nordlige byen Chiang Mai.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer