Denne mannen nekter for å ha laget Bitcoin - ville bare ha gratis lunsj

Utpekt som hjernen i milliardindustri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det amerikanske nyhetsmagasinet Newsweek hevdet torsdag at de hadde funnet skaperen av den virtuelle valutaen Bitcoin.

Ifølge nyhetsmagasinet er det den 64 år gamle togentusiasten Satoshi Nakamoto fra Los Angeles som er grunnleggeren.

Det er stikk i strid med informasjonen som tidligere er kjent rundt grunnleggelsen, og den - eller de - som angivelig står bak den mystiske valutaen.

Nakamoto fikk besøk av pressen ved sitt hjem i Los Angeles i går - og der nektet han sjøl for at han hadde noe med Bitcoin å gjøre. Ifølge nyhetsbyrået Reuters møtte han de frammøtte journalistene med spørsmål om noen av dem kunne snakke japansk. Og et ønske om gratis lunsj. Da en reporter fra nyhetsbyrået AP meldte seg, stakk Nakamoto avgårde til en sushirestaurant.

- Ingen spørsmål akkurat nå. Jeg vil ha min gratis lunsj, sa Nakamoto før han fikk spørsmål om han virkelig var mannen bak industrien som i dag skal ha en verdi på cirka sju milliarder dollar . 

- Jeg er ikke involvert i Bitcoin, ok.

«Bitcom» Under møtet med AP på sushirestauranten og seinere på byråkontoret fortalte japaneren blant annet at han kom til USA da han var 10 år. Ifølge AP refererte han flere ganger til valutaen som «Bitcom».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer