Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne mannen tar over for Schwarzenegger

Demokraten Jerry Brown ny guvernør i California, ifølge prognoser.

Jerry Brown, demokratenes guvernørkanditat i California, vil trolig ta over jobben etter Arnold Schwarzenegger. Foto: REUTERS/Stephen Lam/Scanpix
Jerry Brown, demokratenes guvernørkanditat i California, vil trolig ta over jobben etter Arnold Schwarzenegger. Foto: REUTERS/Stephen Lam/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Demokraten Jerry Brown overtar etter Arnold Schwarzenegger som guvernør i California, ifølge prognoser fra TV-stasjonene Fox News og CNN.

Brown får i så fall tilbake en stilling han hadde for rundt 20 år siden.

Den republikanske kandidaten i guvernørvalget, tidligere eBay-sjef Meg Whitman, har brukt over 140 millioner dollar av sin egen formue i valgkampen.

Likevel er det Brown som nå vil måtte ta fatt på oppgaven med å få delstatens skakkjørte økonomi på fote igjen, dersom Fox prognose viser seg å stemme.

Også CNN mener Brown stikker av med seieren om den ettertraktede jobben. Dermed er det lite trolig at Withman, som i utgangspunktet lå godt an på meningsmålingene, får valuta for pengene.

På randen av konkurs California er den av delstatene som er blitt verst rammet av finanskrisen. I juli la Schwarzenegger fram et budsjettforslag for året som innebærer et underskudd på 19 milliarder dollar. I fjor ble det gjennomført nedskjæringer for 31 milliarder dollar for å oppnå balanse.

Schwarzenegger har sammenliknet situasjonen med Hellas og varslet nye kraftige kutt i de offentlige utgiftene for å lukke underskuddsgapet.

- Marihuana-nei I California skulle innbyggerne i tillegg stemme over et lovforslag som ville kunne gjøre det lovlig for personer over 21 år å være i besittelse av, bruke og dyrke små mengder marihuana til eget bruk.

Ifølge CNNs prognoser motsetter innbyggerne seg denne friheten. Forslaget avvises med 57 prosent, til tross for at de siste meningsmålingene viste at det trolig ville bli et flertall for legalisering.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!