-Denne mannen vil aldri drepe igjen

Dollaren steg i verdi - råolje under 70 dollar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): George Bush gikk på talerstolen foran Det Hvite Hus i formiddag halv to norsk tid (halv åtte lokal tid).

Det var en alvorstynget og stolt president som talte til folket.

- Terroristen har møtt sin slutt. Abu Musabd al-Zarqawi vil aldri drepe igjen. Irakerne kan være stolte av regjeringen sin, som har bidratt til denne vellykkede aksjonen, sa Bush.

Han fortsatte med å hylle soldatene som deltok i aksjonen, og var spesielt fornøyd med at det var ulike deler av koalisjonsstyrkene som samarbeidet.

- Dette var en operasjon av det beste militæret i verden. Det amerikanske folket bør være veldig stolte av sine menn og kvinner som er i Irak i uniform. De sporet opp terroristen og gjorde slutt på ham. Seinere på dagen kom de første børsreaksjonene på nyheten fra Irak. Dollaren styrket seg i forhold til euro og yen, råoljeprisen gikk under 70 dollar fatet for første gang siden 24. mai og det amerikanske aksjemarkedet hadde en markant nedgang, i følge nyhetsbyrået AP.

Tøffe tider i vente

Selv om lederen for de islamistiske opprørne ble drept i går kveld, ble minst 19 personer drept og mer enn 40 skadet da to bilbomber rammet et marked og en politipatrulje i Bagdad i dag.

Det første bombeattentatet øst i hovedstaden drepte to polititjenestemenn og fire sivile irakere. En drøy time senere, etter at statsministeren hadde kunngjort at Abu Musab al-Zarqawi var blitt drept, smalt det igjen. To kvinner var blant de 13 omkomne i bombeeksplosjonen på et marked.

Bush legger ikke skjul på at krigen i Irak langt fra er over.

- al-Zarqawis død er et hardt slag for al-Qaida og en viktig seier i kampen mot terror, men volden i Irak vil fortsette. Vi har tøffe tider i vente, som vil kreve tålmodighet hos det amerikanske folket. Men de siste begivenhetene har gitt oss ny selvsikkerhet, sa Bush.

 - Gud velsigne Irak og USA

Bush snakket i morges med Iraks statsminister og gratulerte ham med aksjonen. USAs president vil mandag og tirsdag møte sine rådgivere for å bli oppdatert om utviklingen i Irak og legge planer for veien framover.

Presidenten understreker at Iraks statsminister og hans nye regjering har USAs fulle støtte i kampen for å sikre fred og sikkerhet i landet.

- Gud velsigne det irakiske folket. Må Han fortsette å velsigne det amerikanske folket. Når kampen lykkes vil vi ha skapt en bedre verden for våre barn, sa George Bush.

DOMMEN: På en pressekonferanse i Bagdad i morges la talsmannen for de amerikanske styrkene i Irak, general Caldwell, fram nyheten om dødsfallet til den ettersøkte terroristen al-Zarqawi.
BA GUD VELSIGNE USA OG IRAK: - Når kampen lykkes vil vi ha skapt en bedre verden for våre barn, sa George Bush.
LYTTER: Visepresident Dick Cheney (til venstre) og sikkerhetsrådgiverne J.D. Crouch og Stephen Hadley lytter i rosehagen i Det hvite hus i dag når president George W. Bush redegjør om al-Zarqawi-saken.
SMILER: President George W. Bush vinker og smiler når han ankommer et bønnemøte i dag etter redegjørelsen om dødsfallet til Abu Musab al-Zarqawi.