Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne mannen vil overta Kværner

Røkke forstår ikke skepsisen mot ham og en norsk løsning for Kværner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Konkurs med Røkke-plan?

Kværner-arbeiderne oppgitt

- Hvis planen gjennomføres, vil vi få et sted mellom 40 og 60 prosent av aksjene i Kværner, sa AMAs finansdirektør Trond Westlie. Det betyr full kontroll.

Men Røkke har dårlig tid. Først torsdag fikk Kværners styre Røkkes plan og bankene har de ennå ikke snakket med.

Torsdag om en uke skal en ekstraordinær generalforsamling i Kværner ta stilling til plan A; som bygger på russiske Yukos Oils forslag. Det er denne planen som styret i Kværner går inn for.

Aker Maritime, som nå trolig eier rundt 25 prosent av aksjene i Kværner, signaliserer meget sterkt at de vil stemme nei til plan A. Det kreves én tredel av de fremmøtte aksjene for å stemme den ned.

Skulle det skje vil likevel ikke generalforsamlingen kunne stemme over plan B fra Røkke. Da må det innkalles til en ny gener alforsamling, med én ukes varsel.

- Hvor lang tid trenger dere for å sy sammen en løsning?

- Vi trenger to uker, svarte finansdirektør Westlie.

- Jeg registrerer at reaksjonene da Storebrand var i ferd med å bli kjøpt opp av finnene var sterke, mens det nå ser ut som om det er helt greit at et selskap som Kværner blir solgt ut av landet, sa Røkke på spørsmål om hvorfor han trodde skepsisen mot ham er så stor i Kværner. - Det er nå på tide å sette seg ned for å finne en løsning alle kan være fornøyd med, sa Røkke med klar adresse til konserntillitsvalgt i Kværner Rolf Utgård.

SJARMOFFENSIV: Røkke og Aker Maritime (AMA) prøver å overbevise Kværners aksjonærer og næringsminister Ansgar Gabrielsen om at AMAs plan er en god plan. Foto: SCANPIX
Hele Norges coronakart