Denne maskinen var en godt bevart hemmelighet i Det hvite hus

Har gjort en av presidentens viktigste jobber i flere tiår.

«DISKRESJON»: Toppsjefen i signeringsmaskin-firmaet, Bob Olding, nekter å avsløre hvilke toppledere som benytter seg av den «den hjelpende hånden». 

-  Våre kunder ønsker ikke at andre skal vite at de ikke underskriver personlig, sier han.
«DISKRESJON»: Toppsjefen i signeringsmaskin-firmaet, Bob Olding, nekter å avsløre hvilke toppledere som benytter seg av den «den hjelpende hånden». - Våre kunder ønsker ikke at andre skal vite at de ikke underskriver personlig, sier han. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Man kan få skrivekrampe bare av tanken på bunken av dokumenter, brev, bilder og kontrakter toppsjefer er pålagt å signere.

Men det finnes en løsning - og den benytter en av verdens mest travle menn seg av.

Ifølge New York Times har Barack Obama underskrevet flere lover ved hjelp maskinen. Og Ifølge AP har amerikanske presidenter lenge brukt maskinen som sin personlig navnetrekk-assistent.

Vidundermaskinen som kalles «Autopen» er en slags robotarm som holder en kulepenn, og som kan gjengi autografer ned til minste detalj.

«Autopen» skal ha vært en åpen hemmelighet i Det hvite hus gjennom flere årtier: Alle har kjent til den, men ingen har hatt lyst til å snakke høyt om den.

Ronald Reagan skal blant annet ha automatisert 22 ulike navnetrekk; som «Ron» og «Dutch», for å gi navnetrekkene personlig autensitet.

- Det ble sagt at «Autopen», nest etter presidenten, var den best bevoktede gjenstanden i Det hvite hus. Det hevder Jack Shock, som hadde ansvar for brev og dokumenter Bill Clinton skulle signere.

Toppsjefen i signeringsmaskin-firmaet, Bob Olding, nekter å avsløre hvilke toppledere som benytter seg av den «den hjelpende hånden». 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer