Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne maskinen var en godt bevart hemmelighet i Det hvite hus

Har gjort en av presidentens viktigste jobber i flere tiår.

«DISKRESJON»: Toppsjefen i signeringsmaskin-firmaet, Bob Olding, nekter å avsløre hvilke toppledere som benytter seg av den «den hjelpende hånden». 

-  Våre kunder ønsker ikke at andre skal vite at de ikke underskriver personlig, sier han.
«DISKRESJON»: Toppsjefen i signeringsmaskin-firmaet, Bob Olding, nekter å avsløre hvilke toppledere som benytter seg av den «den hjelpende hånden». - Våre kunder ønsker ikke at andre skal vite at de ikke underskriver personlig, sier han. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


Man kan få skrivekrampe bare av tanken på bunken av dokumenter, brev, bilder og kontrakter toppsjefer er pålagt å signere.

Men det finnes en løsning - og den benytter en av verdens mest travle menn seg av.

Ifølge New York Times har Barack Obama underskrevet flere lover ved hjelp maskinen. Og Ifølge AP har amerikanske presidenter lenge brukt maskinen som sin personlig navnetrekk-assistent.

KJENT SIGNATUR: Barack Obama må signere en stor mengde viktige dokumenter. Nå avsløres det at han, og mange av hans forgjengere, har fått automatisk avlastning med å sette navnetrekket på lover og viktige dokumenter. Foto: AP/Scanpix.
KJENT SIGNATUR: Barack Obama må signere en stor mengde viktige dokumenter. Nå avsløres det at han, og mange av hans forgjengere, har fått automatisk avlastning med å sette navnetrekket på lover og viktige dokumenter. Foto: AP/Scanpix. Vis mer

Vidundermaskinen som kalles «Autopen» er en slags robotarm som holder en kulepenn, og som kan gjengi autografer ned til minste detalj.

«Autopen» skal ha vært en åpen hemmelighet i Det hvite hus gjennom flere årtier: Alle har kjent til den, men ingen har hatt lyst til å snakke høyt om den.

Ronald Reagan skal blant annet ha automatisert 22 ulike navnetrekk; som «Ron» og «Dutch», for å gi navnetrekkene personlig autensitet.

FØRSTE NAVNETREKK SOM PRESIDENT:  Barack Obama etter å ha blitt tatt i ed som USAs  44 president. Foto: AP/Scanpix
FØRSTE NAVNETREKK SOM PRESIDENT: Barack Obama etter å ha blitt tatt i ed som USAs 44 president. Foto: AP/Scanpix Vis mer

- Det ble sagt at «Autopen», nest etter presidenten, var den best bevoktede gjenstanden i Det hvite hus. Det hevder Jack Shock, som hadde ansvar for brev og dokumenter Bill Clinton skulle signere.

Toppsjefen i signeringsmaskin-firmaet, Bob Olding, nekter å avsløre hvilke toppledere som benytter seg av den «den hjelpende hånden». 

-  Våre kunder ønsker ikke at andre skal vite at de ikke signerer på egenhånd sier han.

VIKTIG JOBB: - Det ble sagt at «Autopen», nest etter presidenten, var den best bevoktede gjenstanden i Det hvite hus. Det hevder Jack Shock, som hadde ansvar for brev og dokumenter Bill Clinton skulle signere.
VIKTIG JOBB: - Det ble sagt at «Autopen», nest etter presidenten, var den best bevoktede gjenstanden i Det hvite hus. Det hevder Jack Shock, som hadde ansvar for brev og dokumenter Bill Clinton skulle signere. Vis mer