Grunn til å smile:  Butikksjef Jon Anders Henie kan se tilbake på et rekordår for CC Vest Mat. Foto: Jørgen Hyvang/FA
Grunn til å smile: Butikksjef Jon Anders Henie kan se tilbake på et rekordår for CC Vest Mat. Foto: Jørgen Hyvang/FAVis mer

Denne matbutikken tjente 45 millioner kroner i fjor

Selv med en ny Meny-butikk til nabo, klarte CC Vest Mat å generere rekordtall i fjor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Til tross for at Meny-butikken på CC Vest fikk en ny konkurrent bare en kilometer unna, klarte daglig leder Jon Anders Henie (50) og resten av staben å øke omsetningen i fjor. Totalomsetningen økte med 10 millioner kroner og endte på 393 millioner, og det er Henie strålende fornøyd med, skriver Finansavisen.

- Ja, vi klarte å holde oss over streken, men nå har vi fått enda en konkurrent i Meny på Fornebu, så det vil nok bli noe tyngre i år, mener han til avisen.

Travel førjul Meny-butikken på CC Vest er et matmekka for de som bor i nærområdet, og butikkens kjøpesterke kunder vet å legge igjen sine kroner hos Henie & Co.

Butikken har i flere år vært Norges største rene matbutikk målt i omsetning. I fjor ble det ny rekord både på topplinjen og bunnlinjen. Driftsresultatet i butikken endte på 45 millioner kroner.

- Når topplinjen først kommer på plass, så kommer resten også, sier Henie til Finansavisen.

Han ser frem til påsken, som er en meget god sesong for butikken. Bare dagene før jul er bedre. Den største dagsomsetningen i fjor fikk butikken mandag 22. desember, da kassene ble gjort opp med en totalsum på 3,9 millioner kroner netto.

Bremser veksten Etter snaut tre måneders drift i det nye året, ser Henie at de nye nabobutikkene påvirker driften negativt. Kunder som tidligere kom fra Jar og Fornebu, må nå passere hver sin Meny-butikk for å handle hos Henie. Det er det ikke alle som gidder.

- Hittil ligger vi på pluss-minus null. Greier vi å holde det nivået ut året, så er vi veldig fornøyd, sier han til Finansavisen.

Matbutikken har allerede utnyttet sitt areal til det maksimale inne i kjøpesenteret, og Henie ser ingen umiddelbare muligheter for utvidelser.

- Nei, her er det ganske fullt. Men hadde vi hatt muligheten, ville vi nok ha gjort det. Nå får vi bare klare oss med det vi har, sier han.

Flere nyheter Professor kritisk til matvarekjedenes makt
Fare for kunstig høye priser
Ungdomspartiene krever søndagsåpne butikker snarest