Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne narkodømte mannen pleier rusmisbrukere på psykiatrisk sykehus

Her er den narko- og trusseldømte mannen på vei for å ta seg av psykiatrisk syke med rus- og voldsproblemer.

PÅ BLAKSTAD: Her har den narkodømte pleieren akkurat parkert på vei til sin jobb med beboere på Strandveien Boliger, flere av dem rusmisbrukere. Strandveien Boliger ligger under Blakstad sykehus i Asker. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
PÅ BLAKSTAD: Her har den narkodømte pleieren akkurat parkert på vei til sin jobb med beboere på Strandveien Boliger, flere av dem rusmisbrukere. Strandveien Boliger ligger under Blakstad sykehus i Asker. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Her har mannen akkurat parkert, kort tid før han skal på jobb som ekstravakt på Strandveien Boliger i Asker.
Der jobber han med tunge psykiatriske pasienter, flere av dem med store rus- og voldsproblemer.
Slik Dagbladet skrev søndag, har ledelsen ved Strandveien Boliger gitt personalet beskjed om å la beboerne ruse seg i fred.

Fengsel
I februar i år ble mannen varetektsfengslet i til sammen seks uker for kjøp og salg av hasj og amfetamin.
- Saken anses som ferdig etterforsket, men den er ikke påtaleavgjort, opplyser politijuristen som har saken.

I 2008 ble mannen dømt til seks måneders fengsel for trusler, for å ha brukt hasj, amfetamin og GHB, oppbevart kokain, ulovlig skaffet seg pistol og ammunisjon, og kjøring med bil og motorsykkel uten førerkort.

- Ikke bra
- Vi har først nylig blitt klar over disse påstandene, og synes selvfølgelig ikke at dette er bra, sa avdelingssjef for psykiatri på Blakstad sykehus, Carsten Bjerke, da Dagbladet fredag spurte ham om narkodommen.
- Er det ok at folk som er narkodømte jobber ved Strandveien Boliger?
- Om dette er en person som nå ikke har noe narkotikaproblem, kan man ikke la en persons fortid ligge ham til last hvis han har gjort opp for seg, sa Bjerke.

- Ikke vandelsattest
Det skal ha gått kjapt da mannen på bildet i sommer fikk jobb på Strandveien Boliger, som er et botilbud på Blakstad sykehus for tunge psykiatripasienter. Siden da skal han ha jobbet svært mye, blant annet i boligene til folk med tunge rus- og psykiatri-problemer.
Seksjonsleder Liv Tellsgård ved Strandveien Boliger kommenterer fortida til pleieren på denne måten.
- Alle mennesker har mulighet til å endre seg. Det er ikke krav om vandelsattest i psykisk helsevern, men det er selvfølgelig en forutsetning at det er åpenhet rundt det og at det ikke er slik nå, sa Tellsgård på fredag.

Hun ville da ikke si om hun kjente til saken før Dagbladet ringte.
- Dette kjenner jeg ikke til, var hennes svar da Dagbladet mandag spurte henne om fengslingskjennelsene fra februar i år.
Politikere i Helse- og omsorgskomiteen har reagert sterkt på forholdene ved Strandveien Boliger, slik Dagbladet skrev mandag.