Denne neglelakken blir nå forbudt i Sverige: «Gir skader på huden»

Er fremdeles i salg i Norge.

- SKADER HUDEN  Det svenske legemiddelverket har lagt ut dette bildet sammen med nyheten om at de nå forbyr neglelakken Gellack fra Depend. Grunnen er at neglelakken regnes som helsefarlig, fordi akrylatene i lakken gir skader på huden. Neglelakken selges fortsatt i Norge. Foto: Svenske legemiddelverket
- SKADER HUDEN Det svenske legemiddelverket har lagt ut dette bildet sammen med nyheten om at de nå forbyr neglelakken Gellack fra Depend. Grunnen er at neglelakken regnes som helsefarlig, fordi akrylatene i lakken gir skader på huden. Neglelakken selges fortsatt i Norge. Foto: Svenske legemiddelverket Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det er den svenske avisen Aftonbladet som nå melder at neglelakken Depend Gellack blir forbudt i Sverige.

- Depend Gellack innebærer en alvorlig fare for menneskers helse, siden bruk kan føre til allergier. Derfor har vi besluttet å forby salg av produktene, skriver det svenske Legemiddelsverket på sine nettsider.

• Har du reagert på Gellack? Kontakt oss på 2400@dagbladet.no eller 24 00 00 00!

- Store hudproblemer De har fått inn rapporter om hudskader fra brukere av neglelakken.

- Neglelakken inneholder uherdede akrylater, som brukerne selv skal herde på neglene ved hjelp av en led-lamper som medfølger. I løpet av våren har vi fått et stort antall rapporter om uønskede effekter og store hudproblemer ved bruk. Blant annet har mange fått skader på huden rundt neglene, skriver legemiddelverket.

I kontakt med huden De mener det er svært vanskelig for brukerne å unngå hudkontakt når de legger på neglelakken.

- Det er kjent at akrylater i uherdet form kan føre til kontaktallergi om det kommer i kontakt med huden. Produktene skal blant annet legges på i flere lag med én millimeters avstand til neglene. Det synes å være svært vanskelig å få til, skriver legemiddelverket.

Selges fortsatt i Norge Depend Norge bekrefter at neglelakken er i salg i Norge, og de selger den også på sine nettsider.

- Per dags dato er den fortsatt lovlig i Norge. Alle må være forsiktige uansett hva de bruker, om det er hårfarge eller mascara, men så lenge du følge bruksanvisningen, så er det ikke noe problem med denne neglelakken, sier daglig leder Roger Palacio i Depend Norge. 

Han understreker at neglelakken ikke er farlig, dersom den påføres riktig.

- Forbudet gjelder bare Sverige, for der har de fått inn så mange klager. Det skyldes at kunden ikke klarer å legge på neglelakken selv og at de får reaksjoner fordi de legger den utenfor neglen. Det er det samme som med striper til håret — du kan få allergiske reaksjoner også der dersom du ikke gjør det riktig, sier Palacio til Dagbladet.

Han sier at dersom det kommer nye regler på dette i Norge, så vil Depend rette seg etter det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer