Denne nesen vekker raseri i Egypt

Prominent egyptisk politiker sa han ble overfalt og skadet. I virkeligheten ville han bare gjøre nesen mindre.

EN NESE TIL BESVÆR: En nese, eller mer presist en neseoperasjon, har skapt politiske bølger i Egypt de siste dagene. En egyptisk politiker, Anwar El-Balimy ( i midten med blått slips), ble mandag ekskludert fra det ultrakonservative partiet Al Nour etter at det ble avslørt at han hadde løyet om en plastisk operasjon.  Foto: SCANPIX
EN NESE TIL BESVÆR: En nese, eller mer presist en neseoperasjon, har skapt politiske bølger i Egypt de siste dagene. En egyptisk politiker, Anwar El-Balimy ( i midten med blått slips), ble mandag ekskludert fra det ultrakonservative partiet Al Nour etter at det ble avslørt at han hadde løyet om en plastisk operasjon. Foto: SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En nese, eller mer presist en neseoperasjon, har skapt politiske bølger i Egypt de siste dagene. En egyptisk politiker ble mandag ekskludert fra det ultrakonservative partiet Al Nour etter at det ble avslørt at han hadde løyet om en plastisk operasjon. 

Islamisten Anwar al-Balkimy hadde fått bred sympati etter han fortalte at han hadde blitt brutalt slått ned av maskerte gjerningspersoner.

Med bandasje rundt hele ansiktet, fikk al-Balkimy besøk av en rekke av Egypts mest profilerte politikere, som ønsket å vise den egyptiske politikeren sympati. 

- Skamløse løgner Men nå viser det seg at han har løyet; legene hans forteller at bandasjen skjuler en plastisk operasjon av nesen - ikke skader etter et brutalt overfall, skriver blant andre New York Times.

BANDASJERT: Sist mandag publiserte Al Arabiya dette bildet, som skal vise Anwar El-Balimy på sykehuset.
BANDASJERT: Sist mandag publiserte Al Arabiya dette bildet, som skal vise Anwar El-Balimy på sykehuset. Vis mer

Al-Balkimy tilhører det islamistiske partiet Al Nour, som er en del av den konservative salafistbevegelsen i Egypt. The New York Times skriver at partiet fordømmer plastisk operasjon, i tillegg til blant annet musikk og annen populær underholdning.

På det private sykehuset var legene rasende over al-Balkimys «skamløse løgner» og de valgte derfor å fortelle sannheten.

Men før dette hadde allerede den egyptiske stortingspresidenten, Saad al-Katatni fra det muslimske brorskapet besøkt al-Balkimy ved sykesengen. I tillegg hadde Al Nour krevd en offentlig granskning av innenriksministeren fordi de mente han kunne være ansvarlig for angrepet.

Sa han var blitt overfalt Al-Balkimys sto fram på egyptisk TV og fortalte om det brutale overfalte, og sa i tillegg at han hadde blitt ranet for litt 100 000 egyptiske pund (92 000 norske kroner red.anm.), skriver The Independent.

FIKK SYMPATI: Islamisten Anwar al-Balkimy hadde fått bred sympati etter han fortalte at han hadde blitt brutalt slått ned av maskerte gjerningspersoner. Så viste det seg at han løy. Foto: EPA/SCANPIX
FIKK SYMPATI: Islamisten Anwar al-Balkimy hadde fått bred sympati etter han fortalte at han hadde blitt brutalt slått ned av maskerte gjerningspersoner. Så viste det seg at han løy. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Ifølge egyptiske medier dro al-Balkimy først til ett sykehus hvor han gjennomførte den plastiske operasjonen, før han dro til annet sykehus hvor han fortalte at han hadde blitt slått ned.
 
Mandag sendte Al Nour, ifølge Al-Jazeera, ut en pressemelding hvor de skrev at «al-Balkimy har trukket seg fra partiet og parlamentet».
 
Partiet skrev videre at «i lys av de beklagelige hendelsene som partiets representant Anwar al-balkimy har vært involvert i besluttet partileder Emad Abdel-Ghafour å besøke sykehuset med en gruppe partimedlemmer for å utspørre al-Balkimy». Partikadrene besluttet at al-Balkimys påstander ikke var sanne.

«Basert på hva de sykehusansatte fortalte oss besluttet vi å ekskludere ham fra partiet», fortalte Al Nours offisielle talsperson, Nader Bakar, på partiets Facebookside mandag.

GRANSKET NESEN: 
Partiet sendte mandag ut en pressemelding hvor de skrev at «i lys av de beklagelige hendelsene som partiets representant Anwar al-balkimy har vært involvert i besluttet partileder Emad Abdel-Ghafour (bildet) og besøke sykehuset med en gruppe partimedlemmer for å utspørre al-Balkimy». Partikadrene besluttet at al-Balkimys påstander ikke var sanne. Foto: REUTERS/MOHAMED ABD EL-GHANY/SCANPIX
GRANSKET NESEN: Partiet sendte mandag ut en pressemelding hvor de skrev at «i lys av de beklagelige hendelsene som partiets representant Anwar al-balkimy har vært involvert i besluttet partileder Emad Abdel-Ghafour (bildet) og besøke sykehuset med en gruppe partimedlemmer for å utspørre al-Balkimy». Partikadrene besluttet at al-Balkimys påstander ikke var sanne. Foto: REUTERS/MOHAMED ABD EL-GHANY/SCANPIX Vis mer