Denne nye leiligheten kostet Rolf Erik 4,5 millioner. Den er totalt ubeboelig.

Rolf Erik Syvertsen og kona skaffet seg drømmeboligen. 4,5 millioner kroner er allerede betalt. Men den nye leiligheten har så mange feil at de ikke kan bo der.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TØNSBERG (Dagbladet): - Jeg trodde ikke det var mulig. Dette er den rene galskapen. Jeg har ikke tenkt på noe annet døgnet rundt de siste månedene, sier Rolf Erik Syvertsen til Dagbladet.

Etter å ha flyttet inn i toppleiligheten langt etter avtalt tid, har ekteparet måttet søke tilflukt i en annen leilighet i det som skulle være et prestisjeprosjekt i Tønsberg.

Det ser også mørkt ut for en rekke andre kjøpere i Solvang terrasse i Tønsberg.

Regnet inn døra

Dette er status: Det regner inn i stua gjennom terrassedøra. Vegger og gulv er ikke i vater. Flisene på badegulvet heller feil vei. Da veggene ble revet, viste det seg at de ikke var skikkelig isolert, men blant annet fylt opp av materialer som skulle kastes! Etasjeskillene er ikke isolert, slik at det går på brannsikkerheten løs.

Arbeidene med å lage en ny superleilighet er i gang - og imens har Syvertsen måttet flytte ut.

- Jeg hadde aldri kjøpt leiligheten, hadde jeg visst hva jeg kom til. Dette er rett og slett galskap. Jeg har forgjeves forsøkt å skaffe meg en skikkelig skriftlig garanti, sier den fortvilte huskjøperen.

Han har nå engasjert advokat i saken, og det er fremmet krav om erstatning. Muntlige løfter er ikke lenger nok.

Byggeskandalen i Solvang terrasse ble rullet opp i Tønsbergs Blad i går. Avisa snakket med åtte huskjøpere som var oppgitt over forsinkelser og dårlig arbeid.

Skjeve vegger

Gjennomgangsmelodien var: dårlig parkett, skjeve vegger og golv samt lekkasjer.

Prosjektleder i Eiendomsspar AS i Oslo, Arnljot Flaate, beklager forsinkelser og problemer fra entreprenørens side, PEAB. Entreprenøren lover å gjøre sitt beste for å få gjort alt fiks ferdig.

- Jeg kan bekrefte at det har vært mange forsinkelser og en del tilfeller av dårlig utført arbeid. I dette boligprosjektet har det vært mer behov for etterarbeid og justeringer enn det som er vanlig, sier eiendomsmekler Preben Asbjørnrød i Gjensidige NOR til Tønsbergs Blad.

Han innrømmer at mange kjøpere har brukt kraftig kjeft - med god grunn. Av 40 leiligheter som er overlevert, har det vært trøbbel i halvparten.

Det blir trolig mange etterspill etter byggingen av Solvang terrasse.

GALSKAP: - Dette er rett og slett galskap, sier Rolf Erik Syvertsen fortvilet. Nå må «superleiligheten» hans i Solvang terrasse bygges nesten helt om!