Denne Obama-videoen ble for skitten for McCain

John McCain refser eget parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Republikanernes presidentkandidat John McCain krevde i går at det republikanske parti i North Carolina trekker tilbake en reklamekampanje de har satt i verk mot Barack Obama.

I tv-reklamen, som også er spredd på YouTube og andre nettsteder, angripes Obama for sitt forhold til den kontroversielle pastoren Jeremiah Wright i Chicago.

- Vi har bedt dem om å ikke kjøre den. Jeg sender dem en epost akkurat nå, hvor jeg ber dem om å fjerne den, sier John McCain til nyhetsbyrået Reuters.

- Jeg skjønner ikke hvorfor de gjør det. Det er åpenbart at jeg ikke kontrollerer dem. Men jeg gjør det veldig klart at det ikke er rom for slikt i min kampanje, sier McCain om videoen.

Obama har ved en rekke anledninger fått skarp kritikk fordi han i to tiår deltok i en menighet hvor Jeremiah Wright var pastor. Wright ble kjent for en rekke ekstreme synspunkter og uttalelser, blant annet hevdet han at den amerikanske regjeringen spredte AIDS-viruset blant svarte amerikanere.

I videoen som også er rettet mot guvernørkandidatene Beverly Perdue og Richard Moore i North Carolina, angripes de to guvernørkandidatene for å støtte Obama. Fordi Obama er «for ekstrem for North Carolina».

Det meste av videoen, som nå viser seg å være for ekstrem for partiets egen kandidat, går med til å gjengi deler av en flammende antiamerikansk tale fra pastor Wright, mens undertekster og stillbilder klippes inn for å koble Obama, Perdue og Moore til henholdsvis Wright og hverandre.

- Amerikanere vil ha noe bedre. Jeg skjønner at det påvirker tallene, negative kampanjer og alt det der, men det betyr ikke at det er riktig, sier McCain.

Denne Obama-videoen ble for skitten for McCain

North Carolina er en svært viktig stat for Obama nå, da neste runde i demokratenes primærvalg skal foregå i nettopp North Carolina og Indiana, 6. mai.

<B>SVERTER OBAMA: </B>Det meste av videoen går med til å gjengi deler av en flammende antiamerikansk tale fra pastor Wright, mens undertekster og stillbilder klippes inn for å koble Obama, Perdue og Moore til henholdsvis Wright og hverandre.