TYVERILAPP. Papirlappen hjelper tyveribander å finne tomme hus å stjele fra. FOTO. PRIVAT
TYVERILAPP. Papirlappen hjelper tyveribander å finne tomme hus å stjele fra. FOTO. PRIVATVis mer

Denne papirlappen skulle hjelpe tyvene

Anne Bjorvatn ble overrasket da hun fant denne lappen foran døren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Jeg satt på trappen foran inngangsdøren og nyppet til kaffekoppen da jeg så lappen. Jeg hadde sett det på nyhetene tidligere og visste hva slags lapp det var, forteller Bjortvatn.

En krøllet lapp Lappen hun snakker om er en liten lapp som tyver benytter seg av for å sjekke om folk er hjemme. Tyvene plasserer lappen over inngangsdøren. Faller lappen ned, ser tyvene at du er hjemme. Blir den sittende, kan de trygt rane huset helt uforstyrret.

Det var Agderposten som først omtalte den frekke tyverimetoden.

-Jeg tok en kjapp tur inn i stuen for å se om alt var på plass, noe det heldigvis var, sier Bjorvatn humoristisk.

Frekk fremgangsmåte Politiet i Arendal er kjent med metoden, som brukes av innbruddsbander fra utlandet, men også nordmenn.

— Vi har fått noen meldinger om dette. Det kan være en metode for å undersøke om folk er hjemme på, sier etterforskningleder i Arendal Jens Martin Reiersølmoen.

Hvis lappen fremdeles ligger over døra etter en natt eller noen dager, tyder det på at det ikke er noen hjemme i huset og det blir lettere å ta seg inn for å stjele fra huset.

— Naboer som er hjemme bør holde oppsikt i nabolaget sitt etter mistenkelig aktivitet. Man må være ekstra oppmerksomme på slike lapper, sier Reiersølmoen.