Denne penisen kostet 300 000 kroner

Silvio Berlusconi fikset på 2000 år gammel statue.

HEL: Silvio Berlusconi ønsket at statuen skulle framtstå i all sin opprinnelige prakt. Foto: AFP
HEL: Silvio Berlusconi ønsket at statuen skulle framtstå i all sin opprinnelige prakt. Foto: AFPVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Skandalestatsminister Silvio Berlusconi er i hardt vær. Igjen. Denne gangen er det ikke innflydde modeller, mafiaanklager eller rettssaker som rir Italias sterke mann, men en 300 år gammel penis.

Utenfor statsministerresidensen i hovedstaden Roma er det nemlig to antikke statuer av krigsguden Mars og kjærlighetsgudinnen Venus som tar imot gjestene som kommer på besøk.

Statuene ble gravd opp for over 100 år siden, og var tidligere utstilt på et museum i Roma.

Erstattet manglende penis Men statuene hadde to «skjønnhetsfeil». Venus manglet en arm, mens Mars, som også regnes for å være far til det italienske folk, ikke hadde noen penis.

Om det var den manglende armen eller penisen som fikk Berlusconis beger til å renne over, er usikkert, men han bestilte i hvert fall retaurering av statuene for å få dem i opprinnelig stand.

Nå blir besøkende til statsministerboligen møtt av en velutstyrt Mars og en Venus med alle lemmer i behold.

Dette provoserer kunstkonservatorer i Italia. I neste års budsjett er overføringene til bevaring av kunst kuttet med 40 prosent, som en del av de drastiske kuttiltakene i Italia.

- JEG OVERLEVER: Silvio Berlusconi må overleve et mistillitsforslag i desember. Taper han det blir det skrevet ut valg i Italia, et valg han i så fall er sikker på å vinne - til tross for elendige målinger i det siste. Foto: AFP
- JEG OVERLEVER: Silvio Berlusconi må overleve et mistillitsforslag i desember. Taper han det blir det skrevet ut valg i Italia, et valg han i så fall er sikker på å vinne - til tross for elendige målinger i det siste. Foto: AFP Vis mer

Arbeidet på Mars og Venus skal ha kostet rundt 600 000 kroner. Det blir omlag 300 000 kroner for en arm til Venus og 300 000 kroner for en penis til Mars.

- Smakløst I tillegg er det kontroversielt å restaurere statuer, da konservatorer heller ønsker at de framstår med de manglene de har.

- Dette er smakløst, og det er estetisk galt å erstatte kroppsdeler, sier kunsteksperter ifølge BBC.

Det er fortsatt usikkert om Berlusconi overlever som statsminister i Italia etter at damehistoriene har blusset opp i det siste. Mandag sa fire ministere opp jobben og 14. desember vil et nytt mistillitsforslag komme opp i begge kamrene i det italienske parlamentet.

- Hvis vi vinner avstemningen, fortsetter vi som før. Hvis vi taper, skriver vi ut valg, sa Berlusconi tidligere denne uka. Han la også til at han er sikker på at han vil vinne et eventuelt nyvalg.

ROMERSKE GUDER: Venus er gudinnen for fruktbarhet, mens Mars er krigsgud i romersk mytologi. Mars skal også være far til det italienske folk. Foto: AFP
ROMERSKE GUDER: Venus er gudinnen for fruktbarhet, mens Mars er krigsgud i romersk mytologi. Mars skal også være far til det italienske folk. Foto: AFP Vis mer