Denne pillen bidrar til å holde liv i borgerkrigen i Syria

Svært avhengighetsskapende og benyttes angivelig av ulike krigførende parter.

UTBREDT: Smuglingen av det illegale stoffet Captagon er blitt mangedoblet i Midtøsten de siste året. Både FN og Interpol mener dette skyldes borgerkrigen i Syria, hvor stoffet både produseres - og angivelig brukes av ulike krigførende parter. Foto: Politiet i Dubai
UTBREDT: Smuglingen av det illegale stoffet Captagon er blitt mangedoblet i Midtøsten de siste året. Både FN og Interpol mener dette skyldes borgerkrigen i Syria, hvor stoffet både produseres - og angivelig brukes av ulike krigførende parter. Foto: Politiet i Dubai Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En liten, svært avhengighetsskapende amfetamin-pille ved navnet Captagon kobles til krigføringen i Syria. Det mistenkes at både soldater fra Assads hær og opprørere kriger under påvirkning av dette narkotiske stoffet, som er svært tilgjengelig i landene i Midtøsten.

Det antas at svært mye av stoffet også produseres i det borgerkrigsherjede landet og at inntekter fra smugling kanaliseres tilbake og gir gode inntekter til ulike grupperinger, skriver Washington Post.

- Mye smugling - Den kollapsede sikkerhetsstrukturen og de porøse grensene i Syria er et enormt problem, fordi det er så mange kriminelle organiserte nettverk, sier den regionale representanten for FNs program for narkotika og kriminalitet, Masood Karimipour, til Voice of America.

- Det er mye smugling av alle mulige illegale varer - våpen, narkotika, penger, mennesker. Men hva som blir produsert der og hvem som produserer det, har vi ikke oversikt over, sier Karimipour.

Allerede i 2014 skrev nyhetsbyrået Reuters at Syria er blitt en storprodusent av amfetamin, og at stoffet også brukes mye i det krigsherjede landet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer