<b>SPØR ETTER ANGELA:</b> «Hvis du går til baren og spør etter «Angela», vil personalet skjønne at du trenger hjelp til å komme ut av situasjonen», står det blant annet på plakaten. Foto: Isobel O’Brien
SPØR ETTER ANGELA: «Hvis du går til baren og spør etter «Angela», vil personalet skjønne at du trenger hjelp til å komme ut av situasjonen», står det blant annet på plakaten. Foto: Isobel O’BrienVis mer

Denne plakaten på dametoalettet skal hjelpe mot seksuell trakassering

Diskret metode for å fange barpersonalets oppmerksomhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kampanje mot seksuell trakassering og vold har spredd seg på Twitter.

Det er Lincolnshire i Storbritannia som har laget #NoMore-kampanjen, men den hadde kanskje ikke nådd utenfor fylket dersom ikke Isobel O’Brien hadde delt den på Twitter.

- Jeg så denne på et toalett og tenkte det var viktig og burde være en greie overalt, ikke bare i Lincolnshire! skrev O' Brien.

Nesten 29 000 har i skrivende stund delt bildet videre, 37 000 har trykket liker og saken er plukket opp av The Independent og Buzzfeed.

«Er du på en date som ikke fungerer? Er Tinder- eller Pof- (en annen datingside, journ.anm.) daten din ikke den de sa de var på profilen? Føler du at du ikke er i en sikker situasjon? Føles alt litt rart?» spør plakaten hvem nå enn som er inne på dametoalettet.

«Hvis du går til baren og spør etter «Angela», vil personalet skjønne at du trenger hjelp til å komme ut av situasjonen, og vil ringe en taxi, eller hjelpe deg på en diskret måte», står det på plakaten.

Hayley Child, som er koordinator for rusmisbruk, seksuell vold og misbruk for kommunen i Lincolshire, sa til The Independent at plakatene er en del av en større kampanje for å endre kulturen når det gjelder seksuell vold og misbruk. De vil også fortelle om tilbudene kommunen har og oppmuntre til å melde fra om hendelser som dette.

- Seksuelt misbruk og vold er et nasjonalt spørsmål og alle kommunestyrer har et ansvar for å bekjempe dette, sa hun til The Independent.