Denne playboyen tar en hovedrolle i spillet om Syrias framtid

Analytiker: - USA vil plassere Manaf Tlas i sentralt i syrisk politikk.

POSISJONERER SEG: Etter at han hoppet av fra Assad-regimet har Manaf Tlas benyttet anledningen til å posisjonere seg som en lederskikkelse i Syria etter Assad. Her blir han intervjuet på den arabiske tv-kanalen al-Arabiya. Foto: AL-ARABIYA / AFP / NTB Scanpic
POSISJONERER SEG: Etter at han hoppet av fra Assad-regimet har Manaf Tlas benyttet anledningen til å posisjonere seg som en lederskikkelse i Syria etter Assad. Her blir han intervjuet på den arabiske tv-kanalen al-Arabiya. Foto: AL-ARABIYA / AFP / NTB Scanpic Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da den syriske topp-generalen Manaf Tlas i et overraskende trekk hoppet av fra Assad-regimet for en måneds tid siden, fikk han umiddelbart verdenspressens oppmerksomhet. Tlas regnes som en barndomsvenn av Bashar al-Assad, og som ung mann gjennomførte han militærtjenesten sammen med den sittende presidenten.

Mange regnet umiddelbart avhoppet som et stort tap for regimet, og avhopperen har selv benyttet oppmerksomheten til å posisjonere seg i spillet om Syrias framtid.

Medieutspill Den siste måneden har Tlas dukket opp både i Saudi-Arabia og i Tyrkia, hver gang med et nytt medieutspill. Onsdag i forrige uke ga han et intervju til den saudiarabiske avisen Asharq Al-Awsat, der han hevdet å jobbe med å «legge opp en rute ut av denne krisen».

Avisen er kjent for å fremme det saudiarabiske regimets synspunkter, og mange tror Tlas får støtte fra det saudiske kongehuset.

Det syriske nasjonalrådet (SNC), som forsøker å forene opposisjonen politisk, har tidligere stilt seg skeptiske til at Tlas i det hele tatt kan spille en rolle i syrisk politikk dersom Assad faller, men endret tone i en uttalelse i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer