Denne postkassa var Hamres pengebingepengebinge

SANDEFJORD (Dagbladet): - Dette er touchy. Høyesterettsadvokat Tor Erling Staff nedla fotoforbud da retten tok postkassa til Atle Hamre nærmere i øyesyn. Under utpressingen skal postkassa ha vært pengebinge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sirkus Hamre pågår for fullt - både i det fri og bak dørene i Agder lagmannsrett. I går ble rettsforhandlingene utsatt til fredag. Bakgrunnen er tiltalen om heleri og falsk forklaring mot Hallvard Flatland. De straffbare forholdene Flatland er anklaget for, knyttes opp mot Atle Hamre.

Staff krever tid til å få oversikt over hva saken innebærer.

- Dette er Økokrim på sitt verste. Det er maktmisbruk og ikke tilfeldig at tiltalen mot Flatland kommer den siste dagen Hamre skal forklare seg i straffesaken, tordner høyesterettsadvokat Tor Erling Staff.

- Dette tar jeg helt med ro. Flatland har vært siktet for hvitvasking i to år, og det vet Staff, sier førstestatsadvokat Anne-Mette Dyrnes.

Staff vurderer nå å anmelde Dyrnes for grov uforstand i tjenesten.

Etter Staffs utbrudd og protokolltilførsel dro en samlet rett med den tiltalte travkusken i spissen på befaring i Sandefjord.

Pengekasse

I den store utpressingssaken har Hamre forklart at han tre ganger la hundretusenvis av kroner i sin egen postkasse. Til sammen kan det dreie seg om over en million.

Ifølge Hamre hadde han mottatt trusler av ukjente utpressere mot eksreder Thor Christensen. Han formidlet truslene videre og mottok betydelige pengebeløp fra Christensen til utpresserne. Etter deres instruksjon la Hamre pengene i sin egen postkasse om kvelden.

- Morgenen etter var de vekk, har han forklart for retten.

Aktoratet mener at Hamre tok pengene selv. Travkusken forklarer at han var nysgjerrig på hvem utpresserne var, men at det var umulig for ham å se postkassa fra huset.

Millionparadis

Kusken - som risikerer inntil ni års fengsel for både utpressing og grovt bedrageri - var guide da Agder lagmannsrett fikk se den tidligere eiendommen til Thor Christensen og Hamres gamle stall på Skogan gård. Her skal utpressingen ha startet i 1994.

Eksrederen solgte seinere den 1200 mål store eiendommen for 31,7 millioner kroner.

Retten fikk også se Atlantic hotell i Sandefjord. Ifølge utpressingsoffer Christensen hadde Atle Hamre et møte med utpresserne her, og han skal seinere ha fortalt om både trusler og en avkappet finger på et norgesglass.

- Fri fantasi fra Christensens side, hevder Hamre.

<B>STOPP: - Ingen bilder av postkassa! forlangte Hamres advokat, Tor Erling Staff.