KJÆLEN OG KOSETE: Assistent Evelyn Johansen ved Gjøvik Dyreklinikk forteller at pusen er veldig kjælen og kosete, og at den spiser veldig godt med mat. Foto: Jan Henrik Aubert/Gjøvik Dyreklinikk
KJÆLEN OG KOSETE: Assistent Evelyn Johansen ved Gjøvik Dyreklinikk forteller at pusen er veldig kjælen og kosete, og at den spiser veldig godt med mat. Foto: Jan Henrik Aubert/Gjøvik DyreklinikkVis mer

Denne pusen trenger et nytt hjem

Klaus og Tove kan ha reddet pus fra gassdøden. Nå trenger krabaten hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Klaus og Tove S. Ringen fra Næroset på Ringsaker fant i går formiddag en forstyrra katt like ved der de bor.

- Klaus kjørte først forbi og så en pappeske stående bak en bil. Da han kom tilbake så han at pappesken hadde veltet. Han stoppet og fant en katt like ved. Pappesken hadde et hull i seg som passet mistenkelig til eksosrøret på en bil, sier Tove S. Ringen til Dagbladet.

Katten hadde flere sår i ansiktet og var omtåket. Men etter hvert kviknet den til. Paret bestemte seg for å kjøre pusen til Dyreklinikken på Gjøvik.

- Vi ringte også politiet og anmeldte forholdet. Hvis det er slik at den ble forsøkt gasset er det helt forferdelig. Det er i så fall en helt grotesk ting å gjøre, sier Tove.

FANT ESKE MED KATT: Klaus S. Ringen fant denne esken med en katt bak en bil søndag formiddag. De har anmeldt forholdet til politiet som dyreplageri. Foto: Tove S. Ringen
FANT ESKE MED KATT: Klaus S. Ringen fant denne esken med en katt bak en bil søndag formiddag. De har anmeldt forholdet til politiet som dyreplageri. Foto: Tove S. Ringen Vis mer

Trenger nytt hjemPå Gjøvik tok veterinær Jan Henrik Aubert i mot pusekatten.

- Den har det etter forholdene bra. Den har noen sår i ansiktet og på labben som må behandles, men med penicillin og pleie skal det gå bra, sier Aubert.

Han tror sårene stammer fra en krangel med en annen katt. Han vet ikke om katta har blitt utsatt for gass, men sier han ikke har grunn til å mistro meldernes observasjoner.

LITT PJUSK: Pusen er litt pjusk. Den går på antibiotika og hviler mye, men er i ellers god form. Foto: Jan Henrik Aubert/Gjøvikl Dyreklinikk.
LITT PJUSK: Pusen er litt pjusk. Den går på antibiotika og hviler mye, men er i ellers god form. Foto: Jan Henrik Aubert/Gjøvikl Dyreklinikk. Vis mer

- Jeg kan ikke si om den har blitt utsatt for gass, men man kvikner fort til hvis man kommer ut i frisk luft etter noe slikt, sier veterinæren.

Han forteller at katten er en voksen rød og hvit vanlig hannhuskatt. De anslår han til å være rundt ett år til halvannet år gammel. Nå trenger den et nytt hjem. Ellers risikerer man i ytterste konsekvens å måtte avlive den.

- Vi vil ha den her på klinikken i noen dager så den får kommet seg. Det skal ikke være noe problem å finne en eier til denne. Den ser frisk og rask ut, sier veterinæren.

NOEN SOM PASSER FOR MEG? Denne forlatte hannkatten trenger et nytt hjem etter at den ble funnet i pappeske ved en bil i går formiddag. Foto: Jan Henrik Aubert/Gjøvik Dyreklinikk
NOEN SOM PASSER FOR MEG? Denne forlatte hannkatten trenger et nytt hjem etter at den ble funnet i pappeske ved en bil i går formiddag. Foto: Jan Henrik Aubert/Gjøvik Dyreklinikk Vis mer

Katten har nå fått et varmt og trygt bur med vann og mat på klinikken. Den er litt pjusk på grunn av medisinen, men spiser godt og er veldig kjælen og kosete forteller assistent Evelyn Johansen ved klinikken.

Politiet etterforskerPolitiet i Hedmark bekrefter at de har mottatt en anmeldelse om mulig dyremishandling.

- Vi mottok anmeldelsen klokka 13.30 søndag. Etter avtale med melder skal vi starte undersøkelser i saken mandag, sier operasjonsleder Geir Bekkedal i Hedmark politidistrikt.

MAT I ESKEN: Det ble funnet mat i esken, men pusekatten var omtåket og slapp da de fant den. Foto: Tove S. Ringen
MAT I ESKEN: Det ble funnet mat i esken, men pusekatten var omtåket og slapp da de fant den. Foto: Tove S. Ringen Vis mer

Tove og Klaus S. Ringen har gitt signalement av det mulig åstedet og hva slags bil som ble benyttet i det angivelige avlivingsforsøket. De har også tatt vare på pappesken som katten ble funnet ved.