Denne revolveren er verd mange millioner

Verdens eldste revolver- verdt millioner av kroner - vises i sommer fram på Maihaugen.

VERDT MILLIONER: En revolver fra 1597 er sommerens attraksjon på Maihaugen i Lillehammer. Våpenet er så verdifult at det vanligvis ligger sikkert nedlåst. Foto:Asbjørn Svarstad
VERDT MILLIONER: En revolver fra 1597 er sommerens attraksjon på Maihaugen i Lillehammer. Våpenet er så verdifult at det vanligvis ligger sikkert nedlåst. Foto:Asbjørn Svarstad Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): Det vakkert utsmykkede våpenet kom allerede i 1919 til samlingen på Lillehammer, da grunnlegger Anders Sandvig gjorde en byttehandel med Universitetets Oldsakssamling.

Våpenmakerens merke er tydelig preget inn. Derfor kan vi konstatere at det er snakk om håndverkeren Hans Stopler fra Nürnberg - som gjorde dette våpenet i 1597.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer