Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne rokken drepte Judy (57)

- Den hoppet bare opp rett foran båten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet i Florida Keys har nå offentliggjort bildene av rokken som drepte Judy Kay Zagorski (57).

Judy var ute i båt sammen med mannen og sønnen og de kjørte i mellom 20 og 25 knop, da piggrokken plutselig hoppet opp i båten.

Mannen styrte båten og Judy satt eller stod på dekk. Judy ble truffet av fisken, og dyttet bakover. Hun døde etter at hun slo hodet i båtdekket, skriver CNN.

- Det er den merkeligste ulykken jeg noensinne har hørt om, sier Jorge Pino i Florida Fish and Wildlife Conservation til CNN.

- Sjansen for at dette skulle skje er så liten at de fleste av oss bare et forbauset, sier han.

- Rokken bare hoppet opp foran båten. Ektemannen hadde ikke et sekund til å reagere. Det var for sent. Det skjedde så fort og kvinnen falt bakover, og dessverre døde hun som følge av sammenstøtet, sier Pino til kanalen.

Rokken som hoppet opp i båten veier omtrent 35 kilo, ifølge nyhetsbyrået AP.

Rokkene er kjent for at de iblant kan hoppe opp fra vannet, men de er ikke regnet som spesielt aggressive.

- Rokker hopper for å unngå forfølgere, for å føde og for å riste av seg parasitter, sier Lynn Gear, ekspert på fisk og reptiler ved Theater of the Sea i Islamorada, til AP.


Rokker kan være giftige, og i 2006 ble
krokodillekjendisen Steve Irwin drept da han ble stukket av en.

NB: Ikke piggrokke

Dagbladet.no meldte først at det var en piggrokke som hoppet opp i båten. Dette er uriktig.

Det viser seg å være en flekkete ørnerokke (Aetobatus narinari, familie Myliobatidae).

HOPPET PLUTSELIG OPP: Piggrokken døde selv i sammenstøtet med kvinnen. Foto: Monroe County Sheriff\'s Office FLorida Keys
HOPPET PLUTSELIG OPP: Piggrokken døde selv i sammenstøtet med kvinnen. Foto: Monroe County Sheriff\'s Office FLorida Keys Vis mer

«Et helt utrolig sammentreff uansett! Handler om å være på galt sted til galt tid. Denne rokkearten er ellers meget sky og vanskelig å komme nært inntil for oss undervannsfotografer. Snakk om sjebnens ironi!

Må også kommentere måte Steve Irwins død blir nevnt i denne sammenhengen. Hvorfor er det alltid slik at når ulykker med store dyr skjer, skal alltid andre ulykker nevnes i samme åndedrag, uansett relevans eller ikke?

Å nevne, viktig global informasjon, slik som at arten er sterkt truet av overfiske og bifangst i store deler av dens utbredelsesområdet skjer aldri!», skriver en Dagbladet.no-leser.

image: Denne rokken drepte Judy (57)
STOR: Piggrokken som traff kvinnen veier omtrent 35 kilo.
GIFTIG: Men kvinnen døde ikke fordi hun ble stukket av piggrokken. Hun falt rett og slett og slo hodet da hun ble truffet av den.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media