- Denne saken er blåst opp

Den antatte hovedmannen (39) nekter for at han trikset til seg 40 millioner kroner gjennom skitne kjøp og salg av 19 adresser i Østfold.

FENGSLINGSMØTE: Advokat Torgeir Røinås-Pedersen er forsvarer for den ene siktede, og møtte politiadvokat Nils Vegard i Fredrikstad tingrett i dag. Foto: John-Terje Pedersen
FENGSLINGSMØTE: Advokat Torgeir Røinås-Pedersen er forsvarer for den ene siktede, og møtte politiadvokat Nils Vegard i Fredrikstad tingrett i dag. Foto: John-Terje Pedersen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): En 39 år gammel norsk-tyrker framstilles i dag for varetektsfengsling i Fredrikstad tingrett, siktet i den omfattende bedragerisaken som er under opprulling i Østfold. Mannen står oppført i en rekke firmaer innen eiendom, bygg og restaurantbransjen i byen. Mannen nektet straffskyld på alle punkter da han ble forelagt den omfattende siktelsen i tingretten i dag. Mannen er siktet for blant annet grovt underslag og etter den såkalte "mafiaparagrafen" — straffeloven 60a om organisert kriminalitet.

- Fiksede taksterSiktelsen omhandler kunstig høye takster og falsk lønnsdokumentasjon som er forelagt fire banker i Østfold. 39-åringen svarte kategorisk nei på påstander om at han skal ha bedratt østfoldbanker for til sammen cirka 40 millioner kroner i forbindelse med belåning og refinansiering av et 19 oppgitte adresser fordelt på 16 siktelsespunkter i Fredrikstad, Sarpsborg og Moss. Det bekrefter forsvarer til mannen, advokat Torgeir Røinås Pedersen, overfor Dagbladet. - Han mener han har drevet legitim eiendomvirksomhet. Det er ikke noe ukjent fenomen å skaffe seg billige eiendommer gjennom for eksempel tvangsauksjon, pusse opp disse og selge de videre. Det er business. Han har hatt flere takstmenn i sakene, sier Røinås Pedersen til Dagbladet. - Jeg har en oppfatning om at denne saken er blåst opp og maner til nøkternhet i saken, sier forsvareren. - TraumatiskPåtalemyndigheten har bedt om fire ukers varetektsfengsel hvorav to uker på isolasjon. Bakgrunnen er bevisforspillelsesfare og frykt for at norsk-tyrkeren skal rømme landet. - Dette er svært traumatisk for min klient. Han er en aldri tidligere straffedømt og ærlig borger, sier Røinås Pedersen. Etter at siktelsen mot mannen ble lest opp, ble den oppmøtte pressen kastet på gangen. Resten av rettsmøtet gikk for lukkede dører der aktor, politiadvokat Nils Vegard, gikk gjennom flere hundre sider med saksdokumenter. - Det er omfattende opplysninger i saken. Vi mener denne siktede og 30-åringen som vi også ønsker varetektsfengslet står bak de fleste tilfellene. Noen av sakene går de igjen begge to også, sier Vegard til Dagbladet. Klokka 12.00 blir en 30 år gammel kosovoalbaner fremstilt for varetektsfengsling. Denne mannen sitter som styremedlem i samme firma som 39-åringen. - De har begge forklart seg, men jeg ønsker ikke å gå inn på hva de har sagt eller om de har forskjellige versjoner av saken, sier Vegard. 30-åringen erkjenner overhodet ikke straffskyld, opplyste mannens forsvarer Torjus Torjusen, til Dagbladet i går. - Han forklarer at han i løpet av to til tre år har kjøpt opp billige eiendommer, pusset opp disse og solgt de videre til en bedre pris. Han har hatt god teft, sa Torjusen til Dagbladet. Dagbladet følger fengslingsmøtene i Fredrikstad tingrett i dag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer