Drapet på Egil Tostrup Bråten

- Denne saken har tynget politiet i mange år. Det var et meningsløst og stygt drap

Finn Abrahamsen ledet etterforskningen av drapet på Egil Tostrup Bråten.

ÅSTEDET:. Egil Tostrup Bråten (23) er funnet knivdrept i Nordahl Bruns gate 22 i Oslo natt til 18. november 2002. Mannen ble funnet av en politipatrulje. Her gjør Kripos undersøkelser på åstedet.
Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX
ÅSTEDET:. Egil Tostrup Bråten (23) er funnet knivdrept i Nordahl Bruns gate 22 i Oslo natt til 18. november 2002. Mannen ble funnet av en politipatrulje. Her gjør Kripos undersøkelser på åstedet. Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag meldte Oslo politidistrikt at de har pågrepet og siktet en mann for drap eller medvirkning til drap på Egil Tostrup Bråten (23). Bråten ble drept natt til mandag 18. november i 2002.

23-åringen fra Våler i Solør ble brutalt drept få meter fra inngangsdøra til hybelen der han bodde i Nordahl Bruns gate i Oslo. Politiet mener han ble drept med et knivliknende stikkvåpen.

Det er første gang noen er siktet i den 14 år gamle drapssaken, som er en av de store gåtene i Oslo-politiet. Politiet opplyser at de har pågrepet og siktet en nå 32 år gammel mann for drapet.

Den siktede 32-åringen nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Vidar Lind Iversen til Dagbladet.

- Meningsløst og stygt drap

Tidligere politioverbetjent Finn Abrahamsen ledet voldsavsnittet i Oslo-politiet da Egil Tostrup Bråten ble drept. Abrahamsen sier den uløste drapsgåten har tynget Oslo-politiet i mange år.

- Det har selvfølgelig preget oss at vi ikke klarte å løse den. Jeg holdt på med den saken hele tida mens jeg var i politiet, sier Abrahamsen, som ga seg i politiet i 2007 og begynte som privatetterforsker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer