«Denne saken kommer til å få konsekvenser for deg»

RV-leder tiltalt for telefonsjikane mot UNE-leder.

DAGLIG SMS-SJIKANE: Leder i Utlendingsnemnda (UNE), Terje Sjeggestad,  fikk i en periode i 2007 en rekke truende sms fra tidligere leder i Oslo RV, Beret Werner. Her avbildet sammen med Bjarne Håkon Hanssen. 
Arkivfoto: SCANPIX
DAGLIG SMS-SJIKANE: Leder i Utlendingsnemnda (UNE), Terje Sjeggestad, fikk i en periode i 2007 en rekke truende sms fra tidligere leder i Oslo RV, Beret Werner. Her avbildet sammen med Bjarne Håkon Hanssen. Arkivfoto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Beret Werner (27) er tidligere leder i Oslo RV i dag partiet Rødt.

Hun er tiltalt for telefonsjikane mot lederen i Utlendingsnemnda (UNE), Terje Sjeggestad, og møtte i Oslo tingrett i dag.

I perioden juni til august 2007 sendte hun daglige tekstmeldinger til Sjeggestad - totalt over 60 meldinger.

«Vi vil ikke gi oss. Vi vil holde deg ansvarlig. Denne saken kommer til å få konsekvenser for deg.»Hun sendte til sammen mer enn 60 tekstmeldinger, og Sjeggestad oppfattet etter hvert meldingene som truende. Han kontaktet derfor PST (Politiets sikkerhetstjeneste) for å diskutere sin egen sikkerhet, og anmeldte etterpå Beret Werner.

I dag forklarte hun at hun aldri mente å plage eller true Sjeggestad., og at hun hadde stoppet dersom han hadde sagt fra.

- Det var aldri meningen å true ham.Tvangstutsendte afghanereBakgrunnen for tekstmeldingene var tvangsutsendelsene av 20 afghanske flyktninger samme sommer.

Dette vakte kraftige protester fra flere miljøer, og afghanerne selv sultestreiket i protest. Beret Werner var selv svært aktiv i støttenettverket for de afghanske flyktningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer