Denne sexdukken burde finansministeren aldri tatt imot

Sexdukken var en påminnelse om å «stimulere økonomien».

DÅRLIG MOTTATT: Luis Felipe Cespedes beklaget at han tok imot sexdukken med et smil etter at sjefen hans, Michelle Bachelet, raste mot gaven. Foto: AFP PHOTO / George CADENAS
DÅRLIG MOTTATT: Luis Felipe Cespedes beklaget at han tok imot sexdukken med et smil etter at sjefen hans, Michelle Bachelet, raste mot gaven. Foto: AFP PHOTO / George CADENASVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det ble full storm på Twitter i Chile etter førjulsgaven finansminister Luis Felipe Cespedes fikk på tirsdag.

Gaven var en oppblåsbar sexdukke og ble gitt til Cespedes av en organisasjon som arbeider for næringslivet i Chile. Organisasjonen bærer det treffende navnet Asexma.

Sexdukken hadde et påklistret skilt over munnen hvor det sto «stimulér økonomien», melder AFP, med klar oppfordring til finansministeren.

Under Asexmas førjulsmiddag er det vanlig at politikerne gis gaver som skal vekke et smil, men denne gaven fikk landets president til å rase. Michelle Bachelet, Chiles første kvinnelige president, tok til Twitter for å vise sin misnøye.

«Det som skjedde på Asexmas middag kan ikke tolereres», skrev hun og la senere til:

«Kampen for respekt for alle kvinner har vært et styrende prinsipp i begge mine regjeringer».

Timingen på gaven var meget uheldig i det litt større perspektivet. I Chile har demonstranter tatt til gatene i hele høst for å markere sin avsky mot flere brutale episoder med vold rettet mot kvinner.

Caspedes aksepterte gaven med et bredt smil under middagen, men måtte pent be om unnskyldning dagen etterpå under en pressekonferanse.

- Jeg ble tatt på senga og min reaksjon var ikke riktig, sa han.

Asexmas president, Robert Fantuzzi, forsikret onsdag om at selskapet hans ikke mente å støte noen med sin gave til finansministeren.

«Jeg har en kone, døtre og barnebarn. Jeg mente aldri å oppfordre til vold mot kvinner», skrev han på Twitter.