- Denne situasjonen er ei kruttønne

USA-ekspert mener det skal lite til før situasjonen kommer ut av kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg utviklingen i Ferguson direkte her

(Dagbladet): Rasende demonstranter har tatt til gatene etter at en storjury besluttet å ikke ta ut tiltale mot politimannen som skjøt og drepte den ubevæpnede tenåringen Michael Brown i sommer.

- Det jeg har sett i kveld, er verre enn den verste natta i august. Det er forferdelig, sa politisjef Jon Belmar på en pressekonferanse tirsdag.

- Helt som forventet Professor i Nord-Amerika-studier, Ole O. Moen, ved det humanistiske fakultet ved Universitetet i Oslo, er ikke overrasket over de store protestene som pågår i flere amerikanske storbyer.

- Det som skjer nå, er helt som forventet. Storjuryen kom fram til at det er såpass mye usikkerhet at det ikke er skjellig grunn til å stille ham for retten. Men det er en forhistorie der, som gjør at dette nærmest er normal praksis. Politiet har ikke tatt ansvar for sine handlinger, sier han til Dagbladet.

De siste åra har det vært en rekke hendelser, der ubevæpnede svarte amerikanere har blitt skutt av politiet. Moen mener det har ført til en mistillit i den svarte befolkningen mot politiet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer