Denne sjokkrosa snegla kan bli 20 cm lang

Oppdaget i avsides fjellområde i Australia.

SJELDEN KAR: Denne sneglen kan bli opp til 20 centimeter lang og er nå oppdaget i et avsidesliggende fjellområde i Australia. Foto: AFP/NTB Scanpix
SJELDEN KAR: Denne sneglen kan bli opp til 20 centimeter lang og er nå oppdaget i et avsidesliggende fjellområde i Australia. Foto: AFP/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): To nye snegler, en sjokkrosa vegetarianer som kan bli hele 20 centimeter lang og en kannibalsnegle som spiser andre snegler, er oppdaget i en avsides krok av Australia.

Lokalbefolkningen har i lang tid rapportert om den sjokkrosa og slimete snegla som gjerne titter fram etter tungt regnvær i området rundt Mount Kaputar i nærheten av Narrabri i New South Wales i Australia - rundt 52 mil nordvest for Sydney, skriver Daily Mail.

Men det er først nylig at vitenskapelig ekspertise har fastslått at fjellsneglen er av arten Triboniophorus graeffi.

Kannibal Selv om slektninger av denne snegla er å finne i Sør-Afrika og New Zealand, lever den gigantiske snegla bare i dette avsidesliggende fjellområdet i Australia.

Kannibalsnegla som nylig er oppdaget i området, skal også bare finnes der. Begge sneglene skal ha sitt utspring i det østlige Australia i det som en gang var store områder av fuktige regnskoger.

Etter et vulkanutbrudd for 17 millioner år siden, som tørket ut store områder, ble det bare små «lommer» med regnskogliknende miljø igjen. Dette begrenset sterkt hvilke områder disse sjeldne sneglene kunne leve i.

Det er ingen umiddelbar fare for at norske hageeiere skal slite med et inntog av sjokkrosa blomsterspisere. Hageeiere her hjemme går likevel utrygge tider i møte, da vi har våre egne kannibalsnegler eller mordersnegler å slite med.

Invasjon I stort monn har disse brunskogsneglene inntatt norske hager de siste åra, til sinne og frustrasjon. At de mer enn gjerne spiser hverandre er i og for seg en bra ting, men de har også en umettelig appetitt på blomster og planter og kan dersfor gjøre stor skade.

I videosaken som er lagt inn i denne artikkelen kan du få gode råd om hvordan du blir kvitt brunskogsneglene i hagen din.