RASK: Jetmotoren spyr ut en 25 meter lang flamme. Farten er 590 km/t. Foto: Youtube
RASK: Jetmotoren spyr ut en 25 meter lang flamme. Farten er 590 km/t. Foto: YoutubeVis mer

Denne skolebussen kjører i 590 km/t

Bekjemper narkotika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Motorentusiaster i USA har bygget om en skolebuss til et monster.

Den klassiske gule skolebussen, kjent fra utallige amerikanske filmer, har fått en jetmotor fra jagerflyet Phantom.

Og du skal være veldig seint ute til skolen om du ikke rekker første time med doningen. Toppfarten er 590 km/t. Stikkflammen bak bussen er på 24 meter, noe som kanskje ikke er det tryggeste om man skal slippe av unger i skolegården.

Nei til narkotika - Jeg bygget bussen av to grunner. For det første ønsket jeg å underholde folk, det er en jetbuss. For det andre ønsker jeg å hindre at ungdom begynner med narkotika, sier leder for jetbusprosjektet, Paul Stender, til Telegraph.

Som Stender sier det: «Jets are hot, drugs are not».

Hele bussen er bygget om for å tåle påkjenningene den utsettes for. Nå brukes bussen på amerikanske skoler, der den vises fram og viser ungene at det finnes andre ting i livet enn datamaskiner og narkotika.

- Hevn Stender er en selvlært mekaniker og har alltid vært opptatt av å få ting til å gå raskt. Veldig raskt.

- Jeg kjøpte bare en gammel skolebuss, nå er kanskje bare fem prosent av delene originale. Flere av delene er håndlaget kun for dette prosjektet - de hører nok mer hjemme på et jagerfly enn på en skolebuss, sier Stender.

- Dette er min hevn fra skoledagene. Jeg bodde langt ute på landet og kjedet meg sånn på den lange og treige bussreisen. Nå går det endelig i en fart jeg trives i.