Denne skotske fotballdommeren er en av de første som prøver å bli «glemt» av Google

Løy om straffeavgjørelse.

KULT KORT: Dougie McDonald gir her et gult kort til daværende Celtic-spiss Georgios Samaras (en av verdens tilsynelatende hyggeligste fotballspillere) i en kamp mot Motherwell i 2010. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB scanpix
KULT KORT: Dougie McDonald gir her et gult kort til daværende Celtic-spiss Georgios Samaras (en av verdens tilsynelatende hyggeligste fotballspillere) i en kamp mot Motherwell i 2010. Foto: REUTERS / Russell Cheyne / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere i år slo EU-domstolen fast at europeiske nettbrukere har en «rett til å bli glemt».

Bare i løpet av de første dagene ba 1200 europeere internettgiganten tynt om å få lov til å bli slettet fra nettets viktigste hukommelse.

Nå har de første slettingene blitt utført. Men den umiddelbare konsekvensen for noen av dem som tidligere er blitt utsatt for noe negativ omtalte tidligere er kanskje ikke helt som ønsket.

Listet opp The Guardians James Ball har nemlig listet opp de første artiklene som avisa har fått beskjed om at ikke lenger vil være tilgjengelig ved googling.

Blant dem tre artikler om den skotske fotballdommeren Dougie McDonald.

Han ble bredt omtalt etter en omstridt episode i en kamp mellom Dundee United og Celtic i 2010. Han ga først en straffe til Celtic, men ombestemte seg. I ettertid viste TV-bildene at det trolig var en korrekt avgjørelse. McDonalds problem var bare at han løy umiddelbart etter kampen, og sa det var en av linjedommerne som hadde grepet inn. Det viste seg å ikke stemme, og McDonald la til slutt opp som følge av rabalderet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer