Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne skrivefeilen kostet 250 briter jobben

134 år gammel familiebedrift konkurs etter at myndighetene brukte en «S» for mye.

KONKURS: Taylor & Sons hadde lokaler i Curran Road i Cardiff. Nå er den 134 år gamle bedriften borte. Foto: Google Streetview
KONKURS: Taylor & Sons hadde lokaler i Curran Road i Cardiff. Nå er den 134 år gamle bedriften borte. Foto: Google Streetview Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det walisiske ingeniørselskapet Taylor & Sons Ltd ble etablert i 1875. 134 år seinere ble det nedlagt og 250 ansatte måtte sies opp, på grunn av en skrivefeil fra de britiske myndighetene.

Companies House, som er Storbritannias registermyndighet for selskaper, skulle slå det ubeslektede firmaet Taylor & Son Ltd konkurs.

Ved en inkurie var «Son» blitt til «Sons» i meldingen som gikk ut til kredittvurderingsselskapene.

- Vi mistet all troverdighet da leverandørene våre trodde virksomheten var i ferd med å opphøre, sier tidligere eier av Taylor & Sons Ltd, Philip Davison-Sebry (57) til The Telegraph.

Feilen ble rettet etter tre dager, men da var det allerede for seint. Tre uker seinere hadde alle de 3000 leverandørene sagt opp avtalene med selskapet.

- Jeg var på ferie på Maldivene, da jeg fikk beskjed om umiddelbart å kontakte en av våre største kunder. De sa at de var alt annet enn fornøyd med at jeg var på ferie på et slikt tidspunkt. De hadde hørt fra kredittvurderingsselskaper at virksomheten vår skulle opphøre.

- Det virket som dommedag. Og det skjedde på konas 50-årsdag. Vi kommer aldri til å glemme det, sier Davison-Sebry.

Selskapet gikk konkurs 20. februar 2009. Nå har saken vært gjennom rettssystemet, og Høyesterett har slått fast at britiske myndigheter har skylda.

Erstatningssummen er ikke fastsatt ennå. Kravet fra Davison-Sebry er på rundt 100 millioner kroner.

Storbritannias registermyndighet for selskaper har så langt ikke ønsket å kommentere saken, skriver The Telegraph.