Denne søpla nektet kommunen å hente

Har hentet søppel tre ganger i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nome kommune er neppe den rensligste kommunen å bo i. I hvert fall ikke hvis du er avhengig av å få tømt søpla av og til, noe de aller fleste er.Margit Pollen Grøtnes og Terje Hartmann Johannsessen pleide å kjøre sitt kildesorterte avfall til avfallsanlegget selv de første årene de bodde i kommunen, skriver Varden.

Tvangshenter søppel

Men i november i fjor sendte Nome kommune et brev hvor de meldte om at kommunen hadde tvungen renovasjon, og at de derfor måtte benytte seg av denne tjenesten.

Dette må de to betale 2.190 kroner i året for.

Tre ganger i året

Men hittil har dette vært en svært dårlig løsning, skriver Varden i dag.

Siden januar har kommunen hentet søppel i Hellestadvegen tre ganger. Etter dagens oppslag i lokalavisen så Terje Hartmann Johansen at bilen kom.

- Det som overrasket meg mest var at det kom en bil i dag og hentet søppelet, sier han til Dagbladet.no.

Denne søpla nektet kommunen å hente

Forrige gang kommunen beæret de to med et besøk var i juni. Det vil si at søppelbilen som kom i dag tok med seg fire måneder gammelt avfall.

- Vi betaler for at de skal komme en gang i uken og hente matavfallet, forteller Hartmann Johansen.

Ordfører Jan Thorsen bekrefter forholdet til Dagbladet.no.

- Ja, jeg kjenner saken. Men dette er en sak mellom de og selskapet i større grad enn det er en sak mellom de og kommunen.

Vokser trær i pipa

Men det stopper ikke der.

Siden 1974 har de to trofast betalt feieavgift til Lunde kommune. Feieren så pipa for første gang i mai i år.

- Han kom hit i år for første gang på 32 år. Da var vi bortreist, så det var en i familien som ble med da han tømte pipa. Da så de at det hadde begynt å vokse trær der.

FIRE MÅNEDERS SØPPELBERG: Margit Pollen Grøtnes og Terje Hartmann Johannssen får ikke kvitte seg med eget avfall. Kommunens renovasjonstjenste har ikke akkurat løpt ned dørene, med sine tre besøk hittil i år. Foto: Fredrik Pedersen
FIRE MÅNEDERS SØPPELBERG: Margit Pollen Grøtnes og Terje Hartmann Johannssen får ikke kvitte seg med eget avfall. Kommunens renovasjonstjenste har ikke akkurat løpt ned dørene, med sine tre besøk hittil i år. Foto: Fredrik Pedersen Vis mer

Ordføreren tok papirene og gikk

Margit og Terje har hatt flere runder med kommunen uten at det nytter.

- Vi sendte brev til ordføreren 7. april. 23. juni er en bekjent av oss i selskap sammen med partisekretæren. Vedkommende forteller vår historie og 28. juni kom ordføreren hit. Han forteller at han har mistet papirene og ber om å få se våre, både når det gjelder søppel og feier. Han tok med seg papirene i saken og siden har vi ikke hørt noe.

Nå vil Sp-ordføreren sette seg ned og skrive et brev til de to.

- Det er korrekt at de ikke har hørt noe. De vil få et brev og em beklagelse på at dette har tatt tid.

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 125585760


Varnish cache server