Denne sprettballen lagde branntilløp på terrassen

Gjenstander i hjemmet kan være brannfeller.

BRANNFELLE: Dette er sprettballen som nesten lagde brann på Hamar i dag. Fordi den er gjennomsiktig og kuleformet, fungerer den som ei konveks linse som virker som et forstørrelsesglass og kan samle solstrålene. Foto: TORGEIR LYSHOLM DYBVIG
BRANNFELLE: Dette er sprettballen som nesten lagde brann på Hamar i dag. Fordi den er gjennomsiktig og kuleformet, fungerer den som ei konveks linse som virker som et forstørrelsesglass og kan samle solstrålene. Foto: TORGEIR LYSHOLM DYBVIG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En gjennomsiktig sprettball forårsaket brann på en terrasse på Hamar i dag. Den ble liggende i sola og fungerte som et forstørrelsesglass, forteller Torgeir Lysholm Dybvig, leder for avdeling for brannforebygging ved Hamar brannstasjon.

Røykutvikling - En kvinne kom innom stasjonen med ballen, som er kjøpt for noen dager siden. Den lå på et teppe på terrassen, og da hun kom ut etter en stund, var det svidd hull i teppet, og det røyk fra treverket. Det var like før det begynte å brenne, sier Dybvig til Dagbladet.

Han forteller at kvinnen ikke ville ha ballen, og at hun hadde meldt om brannfaren til butikken hvor hun kjøpte den.

- Det er helt utvilsomt ballen som forårsaket branntilløpet, sier han.

Svimerker etter vaser Dybvig postet først historien i Facebook-gruppa Brannpraten. Der forteller flere gruppemedlemmer at de tidligere har sett liknende tilfeller. Flere forteller om svimerker på salong- eller terrassebordet på grunn av glassvaser, en annen påpeker at pyntegjenstander i vinduet kan ha samme virkning.

- Nå er det ikke meningen å skape noe hysteri rundt vanlige gjenstander vi omgir oss med i hjemmet. Men det er fornuftig å tenke over hvor man plasserer ting som kan konsentrere solstrålene, sier Dybvig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer