Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne spyposen utløste terroralarm

Piloter protesterer mot tannpastaforbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «There a bomb on this plane». Disse ordene skriblet med blå kulepenn bakpå en spypose førte til full terroralarm på et britisk chartefly i går.

Lappen ble funnet av en passasjer ombord i en Boeing 767 fra flyselskapet Excel på vei til den egyptiske feriebyen Hurghada. Passasjeren ga lappen til en flyvertinne, som så ga den til kapteinen.

Han slo full alarm. Jagerfly ble sendt opp, og flyet landet i Brindisi i Italia. De 269 passasjerene ble evakuert, og flyet gjennomsøkt av terrorpoliti. Ingen bombe var å finne, og etter noen timers venting kunne passasjerene fortsette.

Italiensk politi tror lappen ble skrevet av en passasjer på en tidligere flyvning.

- Posen lå inne i i setelommen. Påskriften var ikke synlig for ryddemannskapene, sa en talsmann for politiet.

Den falske terroralarmen var den andre i sitt slag på to døgn. Onsdag måtte et fly fra Heathrow til Washington avbryte flygingen og lande i Boston etter at en klaustrofobisk kvinne fikk et anfall.

På Heathrow er køene fortsatt lange, og Ryanair har truet med å saksøke myndighetene.

Ifølge Sky news protesterer pilotene også, forbudet mot å ta med beholdere med væske gjør at de ikke kan ta med tannpasta, linsevæske og andre nødvendigheter i cockpiten.

FULL ALARM: Denne påskriften på en spypose førte til full alarm på et britisk charterfly i går. Foto: EPA/DARIO CARICATO/Scanpix
FULL ALARM: Denne påskriften på en spypose førte til full alarm på et britisk charterfly i går. Foto: EPA/DARIO CARICATO/Scanpix Vis mer