Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne Statoil-stasjonen har vann i bensinen

Solgte vann på tanken i helga - og i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag ble det oppdaget vann i bensinen på Statoil Drangedal. Nå står kundene i kø langs veien, med motortrøbbel.

- Jeg står livsfarlig til i en sving. Spenningen på batteriet er lav, så snart kan ikke andre billister se meg, sier Hans Ragnar Naper.

Han fylte bensin kvart på seks i kveld og kom seg knappe kilometeren før alt skar seg. Nå er Falken på vei, men hytteturen, der bursdagen skulle feires, er ødelagt

- Jeg står en kilometer borte i veien. Det var så langt jeg kom. Nå kjørte det noen forbi her som spurte om jeg også hadde fyllt 98-blyfri. Deres motor skar seg her om dagen av samme årsak.

Vann i helga

- De visste jo om dette allerede i helga, det er helt utrolig at de ikke har skrudd av pumpa. Nå står jeg her, og de røde trekantene ligger under bagasjen. Å tømme dette for å sette dem opp er livsfarlig her i mørket, sier Naper.

Ansatte ved stasjonen bekrefter situasjonen.

- Ja det er riktig. Og så kom det noen folk fra Autotank for å reparere det på mandag. Men så kom vannet tilbake. Nå forsøker de å reparer igjen, bekrefter vakthavende ved stasjonen, som ikke ønsker å oppgi navn.

image: Denne Statoil-stasjonen har vann i bensinen

Stasjonen eies av Drangedal Bilruter AS.

Erstatning

Det er ikke klart hvor mange bilister som er rammet, men området er populært blant hyttefolk og en kjent reiserute for langtransport.

Vakthavene på stasjonen sier til Dagbladet.no at de har erstatningsansvar overfor kundene. Men hun vet ikke hvor mange pumper som er omfattet av problemet.

- Det gjelder 98-blyfribensinen. Det kan gjelde alle pumpene.

Og Naper er klar på hvor regninga for kveldens tauehjelp går.

- Det skal de få betale for. Og for å rense motoren. Og den stor, så dette blir dyrt for dem, sier han.

Beklager og betaler

Statoil beklaget fredag kveld hendelsen overfor Dagbladet.no. Selskapet aner ikke hvordan vannet kan ha kommet inn i bensintanken, men de har nå funnet ut at det bare dreier som én pumpe.

- Vi jobber nå med å kartlegge hvilke kunder som har brukt denne pumpen, sier Knut Hansen, informasjonssjef i Statoil Norge.

Han forsikrer at ingen kunder skal lide økonomiske tap som følge av fadesen.
- Vi betaler alle kostnader ved å reparere ødelagte motorer.

Statoil vet ikke hvor lenge pumpen har vært ødelagt, og tror ikke de vil finne ut av problemet før tidligst mandag.

GANSKE FORBANNET: I flere timer har Hans Ragnar Naper ventet i veikanten på Falken, fordi pumpene med vannholdig bensin ikke var stengt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media