GOD STEMNING: Tron Strand, Erna Solberg og Kjetil B. Alstadheim deltar i kveld på julebord for Stortingets presselosje. Solberg benyttet anledningen til å ta en «selfie» med pressefolka. Foto: Erna Solbergs instagramkonto
GOD STEMNING: Tron Strand, Erna Solberg og Kjetil B. Alstadheim deltar i kveld på julebord for Stortingets presselosje. Solberg benyttet anledningen til å ta en «selfie» med pressefolka. Foto: Erna Solbergs instagramkontoVis mer

Denne statsministeren viser stolt fram sin «selfie»

Med presse-eliten på julebord.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt har fått massiv kritikk etter at hun ble avfotografert under minneseremonien til Nelson Mandela mens hun tok en «selfie» av seg selv og president i USA, Barack Obama og Storbritannias statsminister David Cameron.

Flere spurte seg om dette virkelig var rette anledning til å ta fram mobilen for å få et selvportrett med to av verdens mektigste menn.

I tida etter Thorning-Schmidts bilde, har flere krevd å få se «selfien», som foreløpig ikke har blitt lastet opp i nettskyen.

Nå har statsminister Erna Solberg følgt opp med sin egen «selfie». Riktignok i en litt annen sammenheng.

Nemlig på Stortingets presselosjes julebord på Ekebergrestauranten i kveld.

Der er mange av Norges mest profilerte politiske journalister til stede, og da Erna først fikk plass ved siden av to av dem, kunne hun vel ikke dy seg.

Bildet viser Solberg i spann med nyvalgt leder i Stortingets presselosje, Tron Strand fra Bergens Tidende og den anerkjente politiske kommentatoren og journalisten Kjetil B. Alstadheim i Dagens Næringsliv.

- Julebord i presselosjen. Angående og pågående presidenter, skriver statsministeren som bildetekst.

Muligens som et lite stikk til sin statsministerkollega i sør.

- Kanskje viser bildet at når tre stats- og regjeringsoverhoder møtes, er også bare vi mennesker som har det gøy, uttalte Thorning-Schmidt til danske BT etter å ha mottatt kritikk om «selfien».

Rett overfor statsminister Solberg satt kommentator og leder av Dagbladets samfunnsavdeling, Martine Aurdal, som foreviget «selfien» med sitt eget mobilkamera.

Det er tydelig at Norges statsminister følger med på trendene, nylig ble «selfie» kåret til årets hippeste ord av Oxford-ordboka.

FÅR VI SE?: Mange ønsker å se selvportrettet Helle Thorning-Schmidt tok sammen med David Cameron og Barack Obama. Foto: NTB scanpix / AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT
FÅR VI SE?: Mange ønsker å se selvportrettet Helle Thorning-Schmidt tok sammen med David Cameron og Barack Obama. Foto: NTB scanpix / AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT Vis mer