Denne stolen er et åndsverk

Tripp Trapp vant over konkurrent i høyesterett.

ÅNDSVERK:  Tripp Trapp-stolen er utvilsomt et åndsverk, slår høyesterett fast og gir Stokka AS medhold på alle punkter. Her viser Rune Stokke fram den ikoniske stolen. Arkivfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX
ÅNDSVERK: Tripp Trapp-stolen er utvilsomt et åndsverk, slår høyesterett fast og gir Stokka AS medhold på alle punkter. Her viser Rune Stokke fram den ikoniske stolen. Arkivfoto: Morten Holm / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den ikoniske salgsuksessen Tripp Trapp-stolen er et åndsverk. Det slås fast i en fersk høyesterettsdom.

Stokke AS, som produserer stolen, får rettens medhold i at en konkurrerende stol produsert som selges av Trumf AS er for lik og derfor krenker Tripp Trapp-stolens opphavsrett.

- Høyesterett fant, blant annet på grunnlag av sakkyndige vurderinger og den tilsvarende vurdering av domstoler i flere land, at Tripp Trapp-stolen utvilsomt måtte anses som et åndsverk, heter det i dommen.

For like Retten finner at de to stolene er for like og beskriver forskjellene slik:

«Tripp Trapp-stolen er utformet som en trapp med justerbare sitte- og fotplater som er festet i tverrgående spor. Stolen har en skrå «L-form» som bærer plater og rygg, og som gjør at det ikke er behov for bakre stolben. Også Oliver-stolen er utformet som en trapp med justerbare sitte- og fotplater festet i tverrgående spor. Og som Tripp Trapp-stolen, har den en skrå L-form. Den mest iøynefallende forskjellen mellom de to stolene er at Tripp Trapp-stolens skrå L-form består av rette linjer, mens Oliver-stolen her har buede linjer.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer