HELT GRATIS:  Gjør du vannet du får fra springen til en viktig del av ditt daglige væskeinntak kan du løse mange problemer. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HELT GRATIS: Gjør du vannet du får fra springen til en viktig del av ditt daglige væskeinntak kan du løse mange problemer. Foto: Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Denne superkuren er helt GRATIS

Kan få kiloene til å rase med minimal innsats.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Hvorfor behøver alt å være så vanskelig? Alle hverdagens enkle problemer trenger ikke nødvendigvis møtes med kompliserte virkemidler.

Hvordan man skal få kiloene til å rase er for eksempel et spørsmål det finnes nesten like mange svar på som folk som søker de. Alt fra revolusjonerende sammensetninger og råd om hvordan du skal spise, trene, sove og ellers oppføre deg trekkes fram som måter å få bukt på vektproblemet på.

Men hvorfor trenger det være så vanskelig? Ernæringsprofessor Brenda Davy ved Virginia Tech i USA gikk tilbake til det elementære, og så på hvordan folk over 40 kunne få den slanke kroppen på en enkel og grei måte.

Hennes slankekur koster ingenting, fører ikke til noen bivirkninger og krever minimal innsats.

Økte vekttapet med 2 kilo Og superkuren? Vann. Ja, du leste rett. To glass vann før hvert måltid er løsningen, sier Davy til Dagbladet. Hennes forskning viste at de som fikk i seg to glass av den livsbringende væsken før måltidene etter tolv uker hadde gått ned over 2 kilo mer enn kontrollgruppen, som fortsatte med vanlige drikkevaner.

- Så hvorfor er dette fortsatt en «hemmelighet» de fleste ikke har hørt om?

- Det er jeg ikke sikker på. Det kan være fordi vann og vekttap blir sett på som en urban myte. Det har også vært gjort svært lite forskning på dette, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kan fungere selv uten diett I hennes studie gikk 48 personer på samme diett i tolv uker, og forskjellen på dem som drakk vann før maten og de som ikke gjorde det var slående.

- Vannet kan være så effektivt rett og slett fordi det fyller opp magen med noe som har null kalorier, sier hun.

Og den enda bedre nyheten? Vannet kan føre til vekttap selv om du ikke går på en diett.

- Vi har gjort noen tester som tyder på at det kan bidra til å redusere kaloriinntaket selv hos folk som ikke følger en diett, sier hun.

Forbeholdt de eldre? Det er imidlertid ikke sikkert at dette er noe alle kan gjøre. Davys studie viste effekten hos gruppen eldre voksne, og hun er ikke sikker på at den yngre gruppen kan få samme effekt.

- Det er mulig at eldre voksne opplever at magen tømmes tregere, noe som øker følelsen av å være mett etter å ha drukket vann. Hos yngre voksne kan imidlertid vannet erstatte sukkerholdig drikke, noe som hjelper når du vil kutte kaloriene, sier forskeren.

Deltakerne i studien fulgte en diett rik på frukt og grønnsaker, med om lag 1200 kalorier for kvinner og 1500 for menn.

- Folk burde drikke mer vann. Det er en enkel måte å gå ned i vekt på, slår hun fast.