Denne Svampebob-graven fikk ikke lov til å stå

Graven tilhørte amerikansk Irak-veteran.

- UPASSENDE: Gravplassmyndigheter har fjernet en stor gravstøtte som viser Svampebob fra en soldats grav i Cincinnati i USA, melder nyhetsbyrået AP. Myndighetene mente gravstøtten var «upassende» for den tradisjonelle kirkegården. Foto: AP/KARA WALKER/NTB SCANPIX
- UPASSENDE: Gravplassmyndigheter har fjernet en stor gravstøtte som viser Svampebob fra en soldats grav i Cincinnati i USA, melder nyhetsbyrået AP. Myndighetene mente gravstøtten var «upassende» for den tradisjonelle kirkegården. Foto: AP/KARA WALKER/NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Gravplassmyndigheter har fjernet en stor gravstøtte som viser Svampebob fra en soldats grav i Cincinnati i USA, melder nyhetsbyrået AP. Myndighetene mente gravstøtten var «upassende» for den tradisjonelle kirkegården.

Det er Kimberly Walker (28) som er gravlagt under Svampebob-figuren, åtte måneder etter at hun ble funnet drept i et hotellrom i Colorado.

Fjernet gravstøtten På tross av at gravplassmyndighetene tidligere hadde godtatt gravstøttens design forteller Walkers familie at ansatte ved kirkegården ringte dem mandag for å si at gravstøtten måtte fjernes. Gravstøtten er formet som en smilende svampebob i militæruniform med Walkers navn og militære rang. Svampebob var Wakers favorittfigur, forteller familien.

Den to meter høye støtten, i tillegg til en nesten helt lik koi som er laget for Walkers tvillingsøster, har blitt fjernet. Og de vil ikke bli satt opp igjen, forteller gravplassdirektøren Gary Freytag til nyhetsbyrået.

«Vi har bestemt at de (gravstøttende) ikke er passende for vår historiske kirkegård, og de kan derfor ikke stå her», sier Freytag. Han vil nå gå i dialog med familien for å finne en mer passende gravstøtte. Kanskje med et mindre bilde av Svampebob. Freytag sa videre at de er villige til å erstatte pengene familien brukte på de opprinnelige gravstøttene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer