Denne Svampebob-graven fikk ikke lov til å stå

Graven tilhørte amerikansk Irak-veteran.

- UPASSENDE: Gravplassmyndigheter har fjernet en stor gravstøtte som viser Svampebob fra en soldats grav i Cincinnati i USA, melder nyhetsbyrået AP. Myndighetene mente gravstøtten var «upassende» for den tradisjonelle kirkegården. Foto: AP/KARA WALKER/NTB SCANPIX
- UPASSENDE: Gravplassmyndigheter har fjernet en stor gravstøtte som viser Svampebob fra en soldats grav i Cincinnati i USA, melder nyhetsbyrået AP. Myndighetene mente gravstøtten var «upassende» for den tradisjonelle kirkegården. Foto: AP/KARA WALKER/NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Gravplassmyndigheter har fjernet en stor gravstøtte som viser Svampebob fra en soldats grav i Cincinnati i USA, melder nyhetsbyrået AP. Myndighetene mente gravstøtten var «upassende» for den tradisjonelle kirkegården.

Det er Kimberly Walker (28) som er gravlagt under Svampebob-figuren, åtte måneder etter at hun ble funnet drept i et hotellrom i Colorado.

Fjernet gravstøtten På tross av at gravplassmyndighetene tidligere hadde godtatt gravstøttens design forteller Walkers familie at ansatte ved kirkegården ringte dem mandag for å si at gravstøtten måtte fjernes. Gravstøtten er formet som en smilende svampebob i militæruniform med Walkers navn og militære rang. Svampebob var Wakers favorittfigur, forteller familien.

Den to meter høye støtten, i tillegg til en nesten helt lik koi som er laget for Walkers tvillingsøster, har blitt fjernet. Og de vil ikke bli satt opp igjen, forteller gravplassdirektøren Gary Freytag til nyhetsbyrået.

«Vi har bestemt at de (gravstøttende) ikke er passende for vår historiske kirkegård, og de kan derfor ikke stå her», sier Freytag. Han vil nå gå i dialog med familien for å finne en mer passende gravstøtte. Kanskje med et mindre bilde av Svampebob. Freytag sa videre at de er villige til å erstatte pengene familien brukte på de opprinnelige gravstøttene.

«Det er forferdelig at dette har gått så langt, men jeg håper nå at vi kommer til den andre siden av tunnel med en løsning», sier Freytag. 

GRAVLAGT: Det er Kimberly Walker (28) som er gravlagt under Svampebob-figuren, åtte måneder etter at hun ble funnet drept i et hotellrom i Colorado. . Foto: AP/KARA WALKER/NTB SCANPIX
GRAVLAGT: Det er Kimberly Walker (28) som er gravlagt under Svampebob-figuren, åtte måneder etter at hun ble funnet drept i et hotellrom i Colorado. . Foto: AP/KARA WALKER/NTB SCANPIX Vis mer