Denne t-skjorta får Giske til å se rødt

Skrev nummeret hans på t-skjorter. Men nesten ingen har ringt ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De store byggevarekjedene aksjonerte i dag mot at hagesentrene kan holde søndagsåpent selv om de selger mange av de samme varene som butikker som Maxbo og Jernia gjør.

En av aksjonsformene var å trykke mobilnummeret til Kultur- og kirkeminister Trond Giske på aksjonistenes t-skjorter, slik at folk kunne kontakte ham for å fortelle sin mening om søndagsåpne butikker som gir grønt lys for hagesentrene på søndager, men ikke byggevarekjedene.

- Jeg reagerer veldig på at aksjonistene offentliggjør mitt hemmelige telefonnummer som også fungerer som som mitt private nummer. Det er en del mennesker der ute som ikke klarer å oppføre seg skikkelig. Dette går utover den private sfære, dessuten kan det være skremmende for barn og familie og bli oppringt midt på natta for eksempel, sa Giske på en pressekonferanse i dag.

- Ingen trusler

Men aksjonistene ser ikke ut til å ha kommet fram med sitt budskap, slik de ønsket. Ministeren har kun mottatt cirka 10 - 12 telefonsamtaler og 4-5 SMSer. Telefonen har han ikke svart.

- Meldingene går ikke på kampanjen. Det er ikke trusler eller noe slikt, men mest tull om andre ting, sier Giske til Dagbladet.no.

- Heldigvis ser det ut til at folk flest er mer fornuftige enn de som står bak denne kampanjen, sa han på pressekonferansen.

Han ønsker ikke å gå videre inn på detaljene i meldingene. Nå vurderer han å anmelde byggevarekjedene for brudd å på Straffeloven §390.

AKSJONERER: Administrerende direktør Tom Borthen i Maxbo trykket Trond Giskes mobilnummer på aksjonens t-skjorter. Det fikk Giske til å se rødt. Foto: Johnny Syversen
AKSJONERER: Administrerende direktør Tom Borthen i Maxbo trykket Trond Giskes mobilnummer på aksjonens t-skjorter. Det fikk Giske til å se rødt. Foto: Johnny Syversen Vis mer

- Jeg mener man må ha bedre anstendighet enn dette. Hadde det vært ressurssvake grupper som sto bak dette hadde det vært noe annet, men dette er næringslivsfolk som bare ønsker å tjene penger, sier Giske, som ikke kommer til å vurdere Hellidagsloven på nytt med det første.

- Ikke skuffa

Lederen for aksjonen, administrerende direktør Tom Borthen i Maxbo, er ikke skuffa for at flere ikke har ringt statsråden.

- Vi har fått veldig mye fokus på dette og vi er superfornøyde. Vi har fått veldig mye sympati fra folk. Kanskje saken er blitt så kjent at folk ikke har behov for å ringe ham, selv om vi selvfølgelig ønsket det, sier Borthen til Dagbladet.no.

Han mener Giskes raseri i dag er en avsporing fra saken.

- Slik vi ser det er ikke dette et hemmelig nummer. Veldig mange journalister og andre har dette nummeret tilgjengelig, sier hna.

RASER: Kirke- og kulturminister raser mot aksjonistenes t-skjorter.