Denne tanna kan endre evolusjonsteorien

Kan bety at det moderne mennesket slett ikke stammer fra Afrika.

OPPSIKTSVEKKENDE FUNN: Denne tanna, funnet på en utgravingsplass i Israel i dag, slår beina under teorien om at det moderne mennesket - Homo sapiens - hadde sitt utspring i Afrika for rundt 200 000 år siden. Foto: REUTERS/Baz Ratner
OPPSIKTSVEKKENDE FUNN: Denne tanna, funnet på en utgravingsplass i Israel i dag, slår beina under teorien om at det moderne mennesket - Homo sapiens - hadde sitt utspring i Afrika for rundt 200 000 år siden. Foto: REUTERS/Baz Ratner Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Professor Avi Gopher ved Istitutt for arkeologi på universitetet i Tel Aviv holder fram ei forhistorisk tann som ble funnet i dag på et arkeologisk utgravingsområde nær byen Rosh Ha´Ayin i Israel.

De israelske arkeologene sier de kan ha funnet det tidligste beviset hittil på det moderne menneskets eksistens, melder nyhetsbyrået AP.

Tanna skal være så mye som rundt 400 000 år gammel. Fra før er de eldste levningene som er funnet av Homo Sapiens rundt 200 000 år gamle.

Teori for fall Hvis tanna virkelig stammer fra Homo sapiens, får forskerne virkelig noe å tygge på. Gjeldende vitenskapelig teori tilsier nemlig at Homo sapiens hadde sitt utspring i Afrika.

- Dette kan endre bildet vi har av evolusjonen, sier arkeolog Avi Gopher.

Han understreker at mer forskning må til før man kan konkludere med at de 400 000 år gamle menneskelevningene virkelig er fra Homo sapiens.

- Viktig funn Sir Paul Mellars ved Cambridge-universitetet omtaler funnet som «viktig», men sier det er for tidlig å trekke den konklusjonen at tanna stammer fra et moderne menneske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer