Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Denne telefon koster 200 kroner og batteriet har en levetid på 29 dager

Nokia gir ikke opp kampen om telefonmarkedet.

KLAR TIL KAMP: Microsoft håper at Nokia 215 vil bidra til at den gamle storheten igjen skal bli en mobilaktør å regne med. Foto: Microsoft
KLAR TIL KAMP: Microsoft håper at Nokia 215 vil bidra til at den gamle storheten igjen skal bli en mobilaktør å regne med. Foto: Microsoft Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Microsoft har avslørt sitt ferskeste våpen i kampen om mobilkjøperne: Nokia 215.

Vil kjempe seg tilbake Finske Nokia var lenge overlegne på mobilmarkedet.

Da Apple lanserte Iphone i 2007 var det ingen som antok at merket ville utgjøre en reell fare for det veletablerte selskapet som i sine beste år solgte over 400 millioner telefoner i året.

I 2003 omsatte mobil-avdelingen til Nokia for over 23 milliarder euro og hadde et overskudd på nesten seks milliarder euro. I første kvartal 2014, før Microsoft fullførte overtakelsen av Nokias mobil-avdeling, gikk selskapet med 239 millioner euro i minus.

Nå håper den en gang så populære mobilprodusenten å igjen bli en aktør å regne med. Målet er at den rimelige Nokia 215-telefonen skal bidra til å øke markedsandelene i Asia, Midtøsten og Afrika, skriver Independent.

Telefonen koster i underkant av 225 norske kroner og kommer med en Opera mini-browser og Facebook Messenger. Det er mulig å bruke Twitter og andre app-er på telefonen, skriver Independent.

Lang levetid Telefonen er likevel langt fra noen Rolls Royce-modell, med sitt 320 x 240 pixel display.

Mobilkameraet har 0,3 megapixler og lommelykten er blant det mest fancy telefonen kan tilby.

Nettopp mangelen på avansert tilbehør skal være blant telefonens store styrker.

Ifølge Microsoft, som i april i fjor kjøpte rettighetene til Nokias mobilvirksomhet, har nemlig telefonen en batterilevetid på opp til 29 dager så sant den står på «stand-by». Taletiden skal være på 20 timer.

Les mer om Nokias kamp tilbake mot mobiltoppen her (betalings-link).